"GOTT NYTT 2011" coming up.

.
IDAG ÄR DET NYÅRSAFTON. och jag börjar min dag med en sminkning på makeup store klockan tio. väligt tio. och väldigt segt. men. det fanns ingen annan tid ledig. så. det är bara att rycka upp sig.
ni får säkert en bild på hur det blev senare.
.
jag ska sedan resten av dagen spendera med min fina kille och sedan ikväll bär det av in till kyrkan på nyårsfest. och sedan stan för fyverkerier. och efter det åker vi ett helt gäng  hem till sofie. skön kväll.
kommer hem imorgon någon gång på kvällen.
så ha en bra nyårsafton.
GOTT NYTT 2011!!!
.
tack och hej leverpastej.

LIKT EN SAGA.

foto: marika modell: jag styling: marika
.
VAR SOM SAGT HEMMA HOS MARIKA IGÅR OC MYSTE MED HENNE. vi pratade mycket som vanligt sen blev det först lång tid av styling. smink och kläder. sen gick vi ut i skogen och alltså det var seriöst den vackraste skogen jag sett på vintern. det var snö överallt. like a fariytale. där blev det en del foton tills vi inte klarade av att frysa längre.
.
då gick vi in och fikade. bland annat. glögg med choklad och cili-SMAK. hur gott som helst.
såg herkules och sen bestod resten av dagen av att leka med lilla Maia. marikas undrbara lilla syster. snakc aom energi. vi lekte kuddkrig och allt möjligt. barn är ju helt otroliga. söt.
.
vi drog senre mot nio till bränteberget och träffade jonas, josef och sofie. för att åka pulka allt vad vi hade. så sjukt kul. måste göras om.
härlig dag.
.
foto: jag modell: marika styling: jag
.
ni får se fler bilder senare.
.
tack och hej leverpastej.

VOWS.

.
ÄR HEMMA MED MIN FINA POJKE. vet inte riktigt vad vi ska göra idag. men ikväll bär det alla fall av mot hans hem med hela min familj på släptåg. middag och en härlig kväll blir det.
ha en bra dag.
HJÄLP. snart är det ett nytt år. är det inte helt sjukt. hur känner ni? är vi beredda för 2011??? jag vte inte om jag är det.
men ett nytt år betyder nya möjligheter. och nya löften. vad ska jag lova detta år. hade inget riktigt löfte det här året. ska nog skaffa mig ett bra detta år. skulle kännas intressant och se hur mycket jag kan lita på mig själv. lita på andra visst. men lita på sig själv är nog en av de svåraste sakerna i livet. enligt mig. GET A VOW.
.
tack och hej leverpastej.

BERT AND HERMAN HUNTERS.

.
HAR VARIT HOS MIN KÄRA VÄN MARIKA OCH FOTAT OCH GREJAT. eftersom att det är här är ett fördaterat inlägg så kan jag inte berätta hur det var och vad vi gjorde. men jag vet att det var awesome. för man har alltid kul med marika. vi ska nu mot kvällen iväg till bräntberget och åka pulka. nostalgi. MYS. med ett helt gäng. blir sjukt skoj!
ni får höra mer senare. vet dock inte när. för efter kommer min älskling hem till mig. så vi ser väl.
.
tänkte bara dela med mig av denna låt. inte den bästa som finns. men den har varit med länge. och har gett mig många minnen. och framförallt så blir jag alltid glad när jag lyssnar på den. så lyssna och sjung med.
Bert And Herman Hunters – Älskade ängel
.
tack och hej leverpastej.

VAD ÄR KÄRLEK.

.
ÄR JUST NU FÖR STUNDEN HOS MIN UNDERBART SKÖNA VÄN MARIKA. vi ska ut och fota idag och hitta på annat skoj.
hon är för söt. bara älskar att se henne lycklig. som hon vekligen är för stunden. precis som på bilden. FIN.
.
tack och hej leverpastej.
Haddaway – What Is Love

ALLA KNARKAR IBLAND.

.
SKA SÄTTA MIG PÅ GOLVET MED PAPPER OCH SNÖRE. för att slå in de sista julklapparna för i år. jag vet. julen är redan förbi. men det är så att jag har en massa julklappar till mina fina vänner och min älskade pojke som jag inte ha gett ännu. men ska göra det den närmaste veckan. och då måste de vara inslagna. så det är bara att sätta igång cornelia.
.
därför bjuder jag på lite julklappsbilder också. för bilderna ovan är nämligen lite sånt här smått och gott som jag fick av familjen.
det är en mysig-varm-choklad-kopp. perfekt för mig. chokladnarkomanen är jag. morgon och kväll. kan i princip inte leva utan det. choklad i mitt hjärta. döm mig inte. alla har något de knarkar.
en hårdisk så mina bilder slipper försvinna helt när datorn en dag kraschar. vilket jag förväntar mig att den gör. med tanke på att det är en pc. förlåt alla pc-älskare.
ett par äkta egenstickade lovikavantar för att slippa frysa om fingarna i vinterkylan som är på besök.
en receptbok fylld med choklad. väldigt bra eftersom att varje gång jag bakar. när jag väl bakar. så är det choklad i 99% av fallen.
ett par torgvantar eftersom det inte går att använda iphone med vantar på. plus att jag tappade bort exakt såna torgvantar för ungefär ett år sedan. och nu fick jag ett par nya likadana. magiskt.
och till sist en tom och jerry tidning. när man behöver ett gott skratt som mest. då vet jag vad jag ska göra.
tack tack och åter tack för dessa små godingar. och allt annat som jag inte visade här också såklart.
.
tack och hej leverpastej.

BARNDOMEN FINNS KVAR.

.
JA DÅ VAR DET DAGS FÖR ATT ÅTERUPPLEVA BARNDOMEN.
ska nämligen med hela familjen till en backe och åka pulka. förutom att vi inte har någon pulka så det blir skrana och bob. men det är kul det med.
det är en backe som jag åkte i med skolan i låg och mellanstadiet typ. minnen. minnen.
ha en bra dag!
.
tack och hej leverpastej.

MATT LEJONGUL.

.
MIN NYA MAGTRÖJA. fyndad på monki. den är lite matt lejongul kan man säga. en väldigt mysig färg. och med små önstrade hål. det syns kanske inte så väl. men de är där. en väldigt avslappand tröja för en avlappnad dag som denna. under hade jag min svarta mjuka byxdress. MYS. och brunt skärp som detalj i mängden.
.
tack och hej leverpastej.

ÄPPLET FALLER INTE SÅ LÅNGT.

.
RELATIONER.
många men oftast väldigt få riktigt starka.
relation till en vän. till ett husdjur. en grej. ett minne. ett syskon. en mor. en dotter.
många relationer har vi.
men vilka är mest värdefulla. det tror jag vi ofta felbedömmer.
men vissa band är stakare än andra.
vi blir ofta lika de vi håller oss nära. man slipas och formas eftersom. kanske inte lika mycket till utseendet som personligheten. men formas gör vi. hela tiden faktiskt. inte något vi kan något åt. men vi kan påverka.
man tänker ofta inte på hur lik man är ens närmaste. visst man är unik och allt det där. men man kan alltid se lite av någon annan i dig. vi är alla små blandninar av andra. plus det här lilla extra. och det här som vi kallar "det lilla extra". det är vi själva. vår alldeles egna lilla del.
visst är resten också en själv. men det är så mycket av den man är som består av inspiration och upplevelser. vilka val man gjort och vad man tar in.
och den här inspiratonen, de här valen, dessa upplevelser de händer oftast med andra nära dig. därför får du mcyket av andra. men du gör det till ditt eget.
därför tror jag också att vi känner mer tillhörighet till andra än vissa. för där du kan få mer inspiration och käna di trygg. det är oftast det du värderar.
en relation. de gör så mycket. de formar dig till den du faktiskt blir tillslut.
.
så var rädd om dina relationer. de är ju faktiskt en del av dig.
äpplet faller inte så långt från äppelträdet.
.
tack och hej leverpastej.

FLICKA I NÖD.

.
BEHÖVER LITE RÅD OCH ÅSIKTER UTIFRÅN. bort från mitt perspektiv. ni kanske såg bilderna och läste om skorna ovan. de som jag fick i julklapp som är beställda från urban outfitters. nu är det så här för er som inte uppfattade det tidigare. att de är för små och jag måste skicka tillbaka de. antingen för att få pengarna tillbaka. byta till större storlek eller byta till ett par andra skor. jag vet inte riktigt hur jag ska göra. jag tycker verkligen om skorna. men de är ju kanske inte de mest relevanta i den här årstiden. hade tänkt ha de på nyår och julafton. men nu är jul förbi och jag hinner inte få ett par nya innan nyår. så det känns lite halvtjobbigt. men men.
hur som helst så vet jag inte hur jag ska göra.
.
vad tycker ni? ska jag leta efter ett par mer relevanta skor som täcker foten lite mer. så här på vintern. eller ska jag bara skicka efter en större storlek?
snälla hjälp mig. ni vet säkert hur det är med beslutsångest. så.
.
tack och hej leverpastej.

SPRITT SPRÅNGANDE NAKEN.

.
NÄR MAN KÄNNER SIG SOM MEST OFRÄSCH OCH ÄCKLIG. när gärna inte vill synas offentligt. det är på morgonen. de första minuterna när du vaknar. då är jag inte så pepp på att träffa folk. då vill jag helst bara sitta hemma och förbli äcklig och skita i hur jag ser ut, ellergå och fräscha upp mig ordentligt. idag var en sådan gång då jag helst bara ville vara osynlig för omvärlden.
men egentligen varför ska man gömma sig. vem har sagt att det är nödvändigt. det är det inte. så här är jag skapad och det borde jag vara stolt över. jag menar man är ju vacker som man är annars skulle man ju inte vara skapad så.
därför får ni se mig helt clean i ansiktet. känner mig lite naken. spritt språngande naken. men. this is me. live with it.
.
tack och hej leverpastej.

UTAN KYLANS KLAGAN.

.
I PAKETET AV MIN VÄN EMMA HITTADE JAG ETT PANNBAND. hon ha stickat det själv och det sitter perfekt. och det kom i rättans tid. för nu är det kallt och något varmt om huvudet kan behövas. tack emma. nu slipper jag klaga över kylan och hålla för min öron när det blåser.
.
tack och hej leverpastej.

UTE PÅ ETT SLAG.

.
TAR MIG UT I KYLAN ET SLAG FÖR ATT UPPTÄCKA EN NY DAG. hehe fint med rim.
jag ska faktiskt ut i snön med mormor och mamma för at fota lite.
see you!
.
tack och hej leverpastej.

NÄR HALLONROSA PRYDER.

.
ETT HALLONROSA NAGELLACK PRYDER MINA KUB-FORMADE NAGLAR. jag fick det i julstrumpan av mina kära föräldrar. tycker verkligen om det.
perfekt färg för att bryta en basic klädsel.
.
tack och hej leverpastej.

HITTILLS MINDRE MÄRKVÄRDIG.

.
IDAG HAR DE VARIT EN HÄRLIG DAG.
jag har varit i kyrkan och sedan blev det mellamdagsrea-shopping på monki. sjukt kul. hade fått presentkort av my dear grandma så jag shoppade loss där. favoritaffären absolut.
fick med mig en söt magtröja, ett militärgrönt linne, en lejongul tunika och en bh hem. plus en mindre märkvärdig mascara från hm.
efter stan blev det middag på Lottas med familjen och min pojke som kom lite senare för att visedan allaihop skulle dra vidare mot bion för att se den nyaste narnia i 3D. ASM. tyckte verkligen om den. en av de bästa. hittills.
.
vet att jag lovade att pröva mitt nya objektiv och visa upp idag, men ja ha inte hunnit. så det får blir imorgon på slappdagen. skönt.
.
tack och hej leverpastej.

VAD HÅLLER DU I DIN HAND?

.
TÄNKTE BÖRJA VISA LITE JULKLAPPAR FÖR ER. får se om jag visar allt. men men.
här har vi då min kamera och ett nytt objektiv som jag skrev om tidigare. detta var alltså ingen juklapp, men pengar fick jag och jag valde att använda de till det. så det blev som en julklapp från mig själv. finfint. hehe.
.
.
sen har vi då ett par örhängen. jag har dock bara på mig ett eftersom jag håller på att töja mitt vänstra öra. tycker verkligen om örhänget, så mig. ha velat ha ett lite större och utstickande fjäderörhänge, men nte hittat något bra. och så kommer min kära mormor med de perfekta. underbart.
.
.
tack och hej leverpastej.
The Fray – Never Say Never <------ (SÅ SJUKT BRA LÅT. LYSSNA)

VAD SKA DET TA FÖR ATT FÖRSTÖRA JULEN.

.
DET HÄR VA MIN KLÄDSEL PÅ JULAFTON. jag bara älskar outfitten. kjolen, bustiern. båda från bikbok och helt underbara. precis som jag vill ha det.
skulle dock inte ha rött som detalj, för jag hade ett par andra skor jag hade beställt från urban outfitters, men när jag väl prövade de på morgonen så var de för små. så sjukt störande. så jag kunde inte ha de. och jag hade tänkt att ha de på nyårsafton också. men nu är det kört också för jag måste skicka efter en ny storlek och det kommer ta några veckor. så jag blev väldigt besviken. men men. vad ska man göra.
så därför fick jag ta en snabb lösning med mina röda spikklackar och en sidenrosett på huvudet. MYS.
.
detta är de försmå skorna. de jag hade beställt.
.
.
är de inte helt underbara. jag älskar de verkligen. vilket gör att jag blir ännu mer ledsen. men det ska man inte låta julen bli förstörd av. vilket jag tackar min käraste för att de påminnde mig om.
.
tack och hej leverpastej.

JULAFTONS KVÄLL.

.
EFTER JULAFTONS MORGON VAR ÖVER. då var det dags att bege sig mot skeppsviks herrgård för at äta julbord som vi brukar. gott.
.
så här såg william ut. är han inte grymt stilig. kan ju bara skryta och påpeka att skjortan och flugan fick han av mig.
.
.
ni får se hur jag såg ut i ett annat inlägg senare. have some explaining to do. hade nämligen inte exakt det jag tänkt mig.
.
det är så otroligt mysigt där. finns alla julmat man kan tänka sig. och det är himmelskt gott.
.
.
nu kanske ni funderar över varför det ligger jordgubbar på samma tallrik som julmaten. men det fanns faktiskt där att ta till maten. tro det eller ej, men de var goda inte  och det var faktiskt gott med en jordgubbe som brytning tillsammans med kött och potatis. kul med nya grejer.
.
.
ett julbord och fem proppmätta personer senare drog vi oss hemåt för att se inspelade kalle anka somvi hade missat och dela ut julklappar. MYS.
.
.
tack och hej leverpastej.

DAGEN EFTER IGÅR BLEV NÅGOT HELT ANNAT.

.
IDAG ÄR DET JULDAGEN. och mellandagsrean börjar egentligen inte förrän imorgon. men. alla tv och kamera-affärer i princip, fuskar och hade öppnat idag också. så efter frukosten och lite mariokart-spelande med min bror så for jag, william och pappa mot mediamarkt för att leta objektiv.
har nämligen önskat mig ett 60 mm macro objektiv. men fick det inte. så jag tänkte passa på att köpa det nu under rean.
.
vi kommer till mediamarkt och där väntade en flera hundrameters kö. det vra kö ända till kvantum från mediamarkt, om det ger er lite perspektiv, ni som bor i umeå. för er som inte gör det. det var sjukt lång kö alla fall.
så vi smygkörde som det kallas i säkert en halvtimme eller kanske mer. lite drygt, men vi tänkte att det var värt.
det är verkligen så att Sverige visar sin riktiga sida under sådana här tillfällen. alla är som galna. man gör allt för att komma första, men man vill helst göra det för sig själv, utan att någon ser. vilket oftast inte går så bra.
.
hur som helst så kom vi tillslut in i affären, där var det sjuka köer.
vi letade upp kameragrejerna. vi upptäckte till den stora förskräckelsen att mitt fina objektiv var slut. snyft snyft.
men vi letade upp någon som kunde hjälpa. och trots att det inte fanns det vi sökte från början så, en massa objektivsnack, platt-tv-observerande och en timmes köande senare så går vi tre ut genom utgången. ja med ett 18-50 mm macro objektiv i handen, william ett wii-spel och pappa ett par batterier och hörlurar.
najs. bra där.
det blev alltså ett maroobjektiv ändå, fast ett 18-50 mm. jag har redan ett 18-55 mm, men det är ett helt vanligt standard i princip, detta var ett macro 1:2 och ljusstyrka på 2,8, ett sigmaobjektiv. mycket mycket bättre än det jag redan har. får väldigt bra fokus nära och det är kort fokusdjup, vilket jag kommer stormtrivas i. precis vad jag letade. älskar det redan. ska ut och verkligen lära känna min nya vän på riktigt.
.
tack och hej leverpastej.

JULAFTONS MORGON.

.
JULAFTONS MORGON. man vaknade somvanligt av pappas fina pianospelande, är så stämningsfullt. skulle vilja vakna till det varje morgon istället för min äckliga alarmsignal..
jag och william tog våra julstrumpor och gick ner för att tillsammasn med familjen öppna de små presenterna och bara mysa.
älskar julaftonsmorgonar. så lugnt och skönt. ingen stress.
.
sen blev det härlig julgröt och saffransscones till frukost. pappa blev den lycklige att rimma eftersom att han hittade mandeln i sin gröt. förra året var det jag, lika kul varje gång. egentligen inte så roligt om man tänker på det. men tillhör traditionerna så det ska vara så.
.
vid tolv skypade vi med min käraste syster julia. visade henne runt i huset med all julstämning. kändes sjukt onstigt att prata med henne så. hon ska ju vara här. och att inse att hon inte var det. det var inte det enklaste.
sedan gjorde vi oss iordning för att åka iväg mot skeppviks herrgård för att fortsätta vår nytillagda tradition sedan tre år tillbaka¨, och äta julbord där.
ni får se bilder från det och lite från kvällen imorrn.
god jul. hoppas alla haft det toppen.
.
tack och hej leverpastej.

NIGHT BEFORE CHRISTMAS.

.
IT'S THE NIGHT BEFORE CHRISTMAS AND THE EXCITEMENT IS STARTING TO GROW.
nu är det faktiskt julafton. för det är över tolvslaget har min lillebror precis informerat hela huset om, precis innan man somnade.
käns hur konstigt som helst att julen är här igen. att nu kommer den dagen man som liten längtar efter hela året. den dagen som man förbereder för i flera veckor. för en enda dag. jag vet att nu låter jag som en julhatare. men förstå mig rätt, jag älskar julen. det är bara det att det är värt at tänka på hur mycket man lägger ner för en dag. helt sjukt egentligen. men jag trycker faktriskt det är värt det.
.
mormor hämtade vi på flyget idag alla fall. så hon har idag myst med oss på kvällen och hjälpt oss klä vår gran.
vår gran är lite ynklig i år. dock finns det faktiskt en historia bakom. för grejen är dne att vi brukar alltid ha en typ sagogran. som förra året. den var jättevacker och fin. like a fairytale.
men  i år var vi lite sent ute med inköpande av gran. så när mamma, pappa och william igår skulle åka ut för att köpa en gran så var alla slut. det fanns inte en enda kvar i hela umeå. helt sjukt. de hade letat överalt. de had ehittat två på ett ställe, emn det var såna här som var smala och stripiga. inte ok.
.
så pappa kom hem och berättade den förfärliga nyheten. jag i princip bröt ihop. för helt seriöst. en jul utan julgran är ingen jul. jag fick panik.
kändes lite som ett lotta-på-bråkmakargatan-drama. när det inte finns några granar att köpa någonstans och lotta far ut på uppdrag med sin spark, inställd på att hitta en gran.
så var det för oss också, skillnade var bara att vi inte tog sparken, vi gick ch vi var hela familjen för att leta en gran.
.
det hela slutar med att vi tar in vår "utegran" som vi har köpt för att ha ute. den vra liten, men bättre än inget obviously.
men nu är granen klädd alla fall. med allt möjligt. sådär som det ska vara. mys. med polkagrisar och allt. sjukt vacker.
.
god jul alla.
.
tack och hej leverpastej.

WHITE CHRISTMAS.

.
JULEMYS MED MIN POJKE.
var ute o lekte i snön med william och hans kompis. mys.
.
nu sista julklappsfix med jonas.
tack och hej leverpastej.
Frank Sinatra – White Christmas

EN KORSNING MELLAN RÖDLUVAN OCH PIPPI.

.
RÖDLUVAN ÄR PÅ PLATS IGEN. känner att jag blev nöjd efter ett besök hos frisören igår. väldigt rött igen, men denna gång på mina villkor och lite mer åt pippis håll.
brukar oftast trivas bäst med min hårfärg när det ha gått någon vecka, för då ha färgen svalnat av lite och blivit mer äkta.
.
idag är första officiella lovdagen, ja är bara hemma och myser med julklappsfix och desperat houswives rullande. skön dag.
ska senare julstäda lite, för det behövs också.
som pippi säger: städa städa varje fredag, också varje jul. det tycker jag är kul. och ja är lite pippi-aktig idag så det är väl barea att börja leva upp till hennes standard.
.
tack och hej leverpastej.

JULLOV.

.
VAR OCH FOTADE MED EMMA I FREDAGS LITE.
vi fick oss några fina resultat. detta är ett av de. ni får se fler senare.
.
idag fick jag alltså jullov. vilket känns grymt skönt. har inte fattat det än bara, men så är det ju på varje lov i princip.
sedan gick jag på stan och var effektiv och nu är alla julklappar köpta, dock är inte alla klara. Gör nämligen en hel del själv. men det är kul.
och idag var jag hos frisören och klippte bort det slitna och förstärkte min färg med lite orange och sånt. ni får se en bild imorgon.
.
tack och hej leverpastej.

BACKSTAGE.

.
VAR OCH FOTADE IDAG DESSA RUMPNISSAR I STUDION.
vid en underbart fin betongvägg. ni får se bilderna senare. här är backstagebilder.
.
idag var det för övrigt sista skoldagen för denna termin och för det här året. kännns GRYMT.
KUL JUL ALLIHOP. imorrn blir det avslutning med lite estet-show på midgård. tagga.
.
tack och hej leverpastej.

YOUR HAND IN MINE.

.
IDAG HAR DEN HÄR GODINGEN VARIT HÄR HEMMA MED MIG.
så mysigt. har bara ägnat hela fjärde advent åt julpyssel, julbak och julklappar.
bakning blev ischoklad och polkagrisar. lika otroligt varje gång att mna kan göra egna polkagrisar. helt sjkt. men det går sannerligen!
och gott blir det också! och fina framförallt. hemmagjort är det bästa.
älskar min pojke.
nu blir det sängen.
.
tack och hej leverpastej.
Explosions In The Sky – Your Hand In Mine

BAKING BEFORE CHRISTMAS.

.
JAG OCH MAMMA HAR BAKAT HELA DAGEN. och då snackar vi hela dagen. har typ aldrig bakat så här mycket i streck. vi åt aldrig något. förutom smet och sådant.
så det blev endast tidig frukost och sen middag idag. hehe.
vi bakade alla möjliga grejer. knäck, kanelknäck, lussebullar, lussekatter (det är skillnad. lovar.), bärnda mandlar och pepparkakshus. MYS.
ska visa bild på pepparkakshuset. men det var så fint så det får ett helt eget inlägg. blev sjukt nöjd jag och mamma. vi gjorde om ett helt vanligt papparkakshus till något helt annat. NAJS.
ni får se senare.
.
nu blir det ta det lugnt med mamma och pappa framför film. freedom writers eller the butterfly effect. hade gött.
.
tack och hej leverpastej.

CHRISTMASPARTAJ.

.
HÄR KOMMER ETT HELT GÄNG MED BILDERN. från julfesten igår kväll.
det var sjukt roligt, och mysigt.
alla vra uppklädda, typ balkläder, vilket var grymt kul.
man klär upp sig alldeles för sällan.
låter bilderna tala.
.
tack och hej leverpastej.

JULGÅRD PÅ MIDGÅRD.

.
IGÅR VAR DET EN FREDAG MED MÅNGA HÄNDELSER OCH MYCKET BILDER.
så här kommer första bunten med bilder. det är från julgård på midgård. det var hela dagen.jag ha inte så många bilder o de jag har visar inte direkt allt som hände under dagen. men jga kan berätta istället.
det var pyssel, pepparkakshustävling. som jag och tjejerna på bilderna skulle vinna. men som vi inte fick chansen till eftersom vi aldrig kom med i tävlingen. men det gjorde inget. man kan ju inte bara tänka på sig själv. hehe.
det var dans runt granen, dansklasserna hade en lite uppvisning där också tomtefar hoppade fram (magnus *blink blink).
det var humantetris och megatwister. fråga mig inte hur det går till. för det vet jag inte. ehhe. just det och sen var det "finding santa" också, vilket gick ut på attd et fanns förklaringar på affisher där det stod hur nissarna som gick omkring på skolan såg ut. en hade polkagrisskockar, en hängsle, en et töjt öra osv. väldigt kul grej. men jag hittade dock aldrig någon. haha sämst. men men. mysig dag.
sen var det två kilar som julrappade också. haha så sjukt kul. ps. de på bilden.
.
och efter dick jag, marika och sofie till stan. jag och sofie stannade i stan och handlade julklappar. känns ju som attd et börjar bli lite ångest nu. aaah.
.
tack och hej leverpastej.

NOW MY FEET WON'T TOUCH THE GRUOND.

.
VAR PÅ JULFEST IGÅR KVÄLL PÅ UBC.
hur kul som helst. såg dock inte ut sådär i håret som på bilden, skulle det men det blev inte så.
får bli på nyår istället.
hur som helst var det en grym kväll.
och tro det eller ej, men jag vann en paradisask i en tävling. lycklig? JA. min alldeles egna chokladask, i can feel the power. hehe.
gott.
ni ska få se bilder senare. men nu ska jag gå och äta mysfrukost med min underbara familj. ska spendera hela dagen med min familj och julfixa och julbaka det sista. mysig och lugn dag. en sådan som jag behöver för stunden.
.
tack och hej leverpastej.
Coldplay – Now My Feet Won't Touch The Ground

MIN SOCKERTOPP.

.
FÖRR FÖRRA HELGEN. då var min sofie hemma hos mig. vi myste och gjorde massa mysiga grejer. vi tog ett varmt bad och hade lite av en spakväll. med en massa gott att äta och lugn musik i bakgrunden, är det bara jag eller låter det inte väldigt skönt???
ha glömt att visa bilderna från den helgen med henne så därför kommer de nu.
sen gjorde vi julkort och pysslade, mys.
och åt en underbar frukost. en helt slapp helg med min sockertopp.
.
tack och hej leverpastej.

KLASSKAMPEN.

.
HA SPENDERAT HALVA DAGEN UTE I SNÖN MED MIN GRYMT COOLA KLASS. det var klasskamp mot de andra arena-klasserna precis som i höstas, för er som minns det.
och ja vi behöver ju inte prata om hur det gick riktigt förutom att vi vann sista tävlingen. vi var sjukt bäst. vi ha nu kommit fram till att vi är bästa klassen på att krulla. alltså krulla presentsnöre. jajemen. internskämt.
skämtåsido. vi var ute och körde snörugby, hur kul som helst. men hejdlöst va jobbigt det var, blöde typ i halsen sen. men men antagligen kämpar man ju.
vi var ju välutrustade också hela vår klass. vi hade nämligen skidglasögon. vilket verkligen var behövligt, eftersom att det ha snöat hela dagen. najs. smarta klassen. kul dag!
är inte ofta man är ute i snön, man glömmer bort hur roligt det faktiskt är. om man har varma kläder så man inte fryser eller översvettas så är det sjukt skoj. att bara kunna kasta sig i snön, göra vad man vill. sjukt kul!
måste göras oftare.
.
tack och hej leverpastej.

LAST WEEKEND I MADE CLASSIC AMERICAN DONUTS.

TÄNKTE BERÄTTA OCH VISA LITE FRÅN HELGEN SOM VARIT. va gjorde jag. jo jag var på nobelmiddag på fredagen. som jag kan visa bilder från sen.
sen åkte jag hem till jonas där vi såg på film och myste med hans familj. sedan läggdags mitt i natta. sen på lördag åkte vi in till stan av olika skäl. jag skulle träffa några fina tjejer. det blev linnea och sofie. vi fikade och pratade. sen åkte jag till ubc där jonas var. där hjälpte vi till inför en julpjäs, åt korv och träffade fina människor. balnd annat tjejen nedan. söt.
.
.
SEN TILLSLUT PÅ EFTERMIDDAGEN DROG VI OSS TILLBAKA HEM TILL MIN POJKE. då klippte jag honom, eller snaggade kanske man säger för jag rakade bort sjukt mycket hår. var första gången jag någonsin kklippte någon eller rakade någon. så det var väldigt nervöst. från början höll jag bara rakapparaten vid hans huvud och blundade tills jonas skrek till mig att jag måste titta. efter det gick det bra.
om ni undrar vad det är för gul grej som jonas har på sig, så är det någon sån här grej ma har när man blir klippt för att inte få hår på sig eller golvet, sjukt smart grej så ut som en stor haklapp.
.
JAG GJORDE ETT FÖRSÖK till att raka bort allt hår förutom ett hjärta på bakhuvudet. vet inte om ni ser att det är det som det föreställer. men jag försökte. hehe.
sen rakade jag bort hjärtat. så ni kan vara lugna det är inte kvar nu. he.
.
.
SEN BLEV DET TILL ATT BAKA OCH LAGA MAT SAMTIDIGT. inte det lättaste. vi var fem i köket tillslut, alla syskon nästan, jag och en tjej som heter ida. det var väldigt kul vi gjorde köttfärssås och spaghetti med väldigt blandade kryddor och bakade munkar med alla sorters fäger glasyr på. sjukt fina.
dock så smakade aldrig munkarna för vi var så mätta efter maten och en massa överbliven glasyr. gott.
.
.
tack och hej leverpastej.

ENDLESSLY.

.
VAR OCH FIKADE MED MIN BRUD.
jag och olivia tog äntligen tag i att träffas på riktigt bara hon och jag, inget planerat förutom fika på station. morotskaka, chokladboll och kanel-steamer. GOTT!
vi satt där i för korta fyra timmar och pratade liak mycket som vanligt. tröttnar aldrig. och babblet tar aldrig slut.
trots dessa fyra timmar vi hann med, är jag långt ifrån färdig med allt jag vill prata med henne om. sjukt. sjukt kul.
älskar dig min flicka.
.
tack och hej leverpastej.
Duffy – Endlessly

HJÄRTA.

.
LITE BILDER FRÅN SKOLDAGEN. när jag var ute med dessa fina människor och gjorde det vi gillar bäst. fota.
det lite roliga är att vi går ihop så bra, för amanda är så att hon behöver bilder, typ outfitbilder bland annat till sin blogg, jag fotar ju också till min blogg, men jag och magnus är mer att vi fotar för att vi tycker det är så ruggigt kul att pröva olika saker och ljus, amanda tycker ju cokså attd et är grymt kul. men det är så perfekt för vi vill fota och amanda ställer alltid upp!! finfint!
.
tack och hej leverpastej.
Olle Hedberg – The Scientist

RÅMOTIVERAD.

.
EN DAG I BEHOV AV SÖMN.
fick faktiskt lite sömn på franskalektionen då vi såg den galna filmen KIRIKOU. hahahhah. finns inte ord för den filmen. dör av skratt bara jag tänker på namnet.
.
bilden ovan är på magnus. tycker verkligen om bilden. den ser så mysig ut. och jag blir råmotiverad till att gå ut och fota.
synd bara att det är istid så att man typ inte tar sig ut. tur det finns fotostudior på skolan. vill fota nu. har lite av abstinens. kan någon snälla dra med mig och fota. aahh.
.
tack och hej leverpastej.

TRÖTTA DAGAR SKYNDAR ALDRIG PÅ.

.
TRÖTTA DAGAR SKYNDAR ALDRIG PÅ. dagarna går så sjukt snabbt, men tiden i skolan går grymt sakta. kan inte allt bara lämnas nu så man kan åka hem och sluta vara sliten för en gångs skull. i need som rest. i really do.
.
idag är det en ny tråktisdag med påtok för mycket teori hela dagen. men sen efter skolan blir det till at träffa min saknade kära vän olivia. längtar. mysa på stations café, kanske proppa i sig deras gudomliga morotskaka. mys blir det alla fall och mycket prat vill jag lova.
.
tack och hej leverpastej.

VITKLÄDD MED LJUS I HÅR.

.
SANKTA LUCIA.
underbart att börja dagen med ett vackert luciatåg. så otroligt fint. fin sång, var nästan så att man man fällde en tår. okej nä, kanske inte den delen med att gråta men kunde ha gjort.
det var grymt vackert alla fall.
är så stolt över alla jag känner som var med och sjöng. så sjukt fint.
.
tack och hej leverpastej.

JAG SNODDE EN PÅFÅGELS FJÄDER.

.
EN PÅFÅGELFJÄDER FICK FÖLJA MED MIG HEM FRÅN STADEN. för någon vecka sedan köpte jag en brosch som var en påfågelfjäder, jag är ingen brosch-människa, men är mycket för fjäderörhängen i större format. de får gärna vara olika färger, men kanske inte sådana onaturliga som rosa, men gärna några som syns och lyfter upp resten av kläderna. detta var då en brosch som jag for hem och enkelt och snabbt förvanldade till ett örgänge. och är har ni det. jag bara älskar det.
.
tack och hej leverpastej.

LUSSELELLE.

.
EN BUNT MED BILDER FRÅN LUCIAVAKAN MED KLASSEN.
jag låter bilderna tala för sig själva.
.
tack och hej leverpastej.

LUCIAVAKA.

.
LITE SNEAKPEAK PÅ KVÄLLENS GÖRO. haft LUCIAVAKA med min sköna klass. grymt skoj! hahah bästa söndag på länge. interna skämt framöver finns det gott om. EXPECTO PRATONUM. haha.
ni får se fler bilder senare.
glad lucia förresten. klockan är ju över tolv vilket betyder att det är den 13 december, alltså LUCIA!! MYS. idag klockan halv nio så är det megaluciståg på midgård. komme bli awesome. får se om ja lyckas ta några fina kort.
god natt.
.
tack och hej leverpastej.

EN NY LÖRDAG.

.
DAGS FÖR EN NY LÖRDAG ATT BÖRJA. den börjar med att åka in till stan från jonas oc träffa fina tjejer. sen senare far jag och jonas hem hitoigen och julbakar. MYS.
.
tack och hej leverpastej.

HERR NOBEL.

.
HAR ALLTSÅ VARIT PÅ NOBELMIDDAG NU DÅ. och nu är jag hemma hos jonas. han själv ligger och sover bredvid mig och hans familj ser den riktiga nobelmiddagen på TV.
är sjukt trött och vill bara att det ska vara lov. jag får ångest över att bara veta att det bara är två dagar kvar av helgen och då har den precis börjat. jag tror vi alla behöver ledigt nu. i behov nu.
bilder från nobelmiddagen kommer senare.
.
tack och hej leverpastej.

VÄNTAR PÅ MIN POJKE.

.
NU SITTER JAG HÄR HELT LONELY PÅ SKOLAN. väntar på min pojke som är otroligt seg och tvingar mig att åka cykel till stan istället för buss. jag kommer döööööö. men jag älskar dig ändå jonas.
känns väldigt taggat!
sen ikväll blir det nobelmiddag med sköna pers. pictures are coming up.
skönt med helg alla fall. ska hem till jonas idag och imorrn ska vi julbaka och mysa hemma i hans vinterland.
och på söndag blir det luciavaka med FINKLASSEN!! taggar järnet!
.
tack och hej leverpastej.

SOM EN KANIN PÅ FINGRET.

.
NYA RINGAR ATT BÄRA. kan ju bara tipsa om JC:s ringar, helt underbara och grymt inte dyra. perfekt julklapp eller bara att unna sig själv som jag gjorde mitt i all generositet i julklappshandlingen. FINA. älskar kaninringen, har ingen ring att ha på pekfingret så det var kul. ringar är en liten detalj men de kan göra så ruggigt mycket ändå, det där lilla extra som gör en outfit completed.
.
tack och hej leverpastej.

LISTEN TO THE SONG. LISTEN CAREFULLY TO TEXT.

.
LYSSNA PÅ EN LÅT. OCH LYSSNA PÅ TEXTEN.
det gör vi inte så ofta. eller det är ju olika från person till person. men ofta lyssnar man bara på en låt för att den är bra helt enkelt. musiken är bra. i  vissa favoriter vet man nog några ord, vissa kanske man tll och med kan utan till. men betyder det att man vet vad den handlar om?
som när mna var liten och skulle sjunga sånger på en avslutning eller liknande så lärde läraren en sånger, man kunde de till slut utan till. men när jag tänker tillbaka så hade jag ingen aning om vad det var jag sjöng om. det räckte med att man visste att det var en sommarsång eller en julsång.
vi glömmer lätt syftet. varför någon ha skrivit låten, anledningen till varför artisten sjunger det den sjunger.
jag kom att tänka på det igår när jag lyssnade på Gråa Dagar med lars Winnerbäck. då sjunger han om hösten och de gråa dagarna, att det är inte lätt då. hur svårt det är att hitta anledningar till att stiga upp och göra saker. på hösten är man ofta lite nere. man kan säga att det är de "tilåtna" dagarna att vara nere och lite halvt less på livet. för då har man anledningar till det.
men sanningen är den att dagar kan vara gråa även på vintern, våren och sommaren också.
nu sjunger ju Lasse om hösten, men jag tror han menar att de dagarna kan komma när som helst. det är bara det att de går lättast att beskriva på hösten.
ett syfte med en låt. underbart.
.
tack och hej leverpastej.

HADE HELLRE STANNAT I DRÖMMEN.

.
EN DAG AV INTE MÅNGA SPECIELLT INTRESSANTA HÄNDELSER.
kan ju berätta att jag har suttit och lyssnat på en föreläsning om ANATOMI i FYRA hela trötta timmar.
FYRA timmar.. det mina vänner är mer än en halv skoldag, inte att leka med. så ruggigt uttråkad man blir. eller de flesta tyckte det var intressant och det kunde jag också tycka på vissa detaljer och kanter, men i helhet så var det sjukt tråkigt. jag klarar verkligen inte av att sitta på en hård trästol och lyssna på en och samma tråkiga röst i mer än en timme. jag får panik. visst hade vi tio minutersraster lite då och då. men ändå. helt seriöst. jag somnade på bänken och hann till och med börja drömma. vet inte vad jag drömde om men jag vet att jag hellre hade stannat i drömmen än att komma tillbaka til verkligheten i den stunden.
.
tack och hej leverpastej.

CLOTHES IN THE CLOSET.

.
YESTERDAYS  CLOTHES IN THE CLOSET.
.
tack och hej leverpastej.

LÄTTARE VAR DET NÄR MAN VAR LITEN.

.
SKOLDAGAR GÅR OCH GÅR MEN KOMMER ALDRIG TILL DÖRREN.
ännu en seg tisdag har passerat och imorrn efter lunch så kan man äntligen säga att veckan är på väg att ta slut. skönt.
idag efter skolan gick jag med min kära vän lydia och julklappshandlade. dock så köpte vi inget, eller jag köpte en men det var inte förrän sekunden innan min buss gick så det blev lite av ett impulsköp. men det kan bli bra det med. denna gången blev det till min underbart söta lillebror. hoppas han blir glad. det tror jag faktiskt.
det är så sjukt kul när man ha köpt något till någon annan som man vet att den personen kommer bli glad över. då blir man ruggigt stolt och lagomt nöjd över att man lyckats. för det är väl ändå det man strävar efter varje jul. det är ju därför man spenderar så mycket tid och pengar vareviga december. för att man ska hitta den perfekta julklappen till varje enskild person. och oftast är det kring tio pers man ska köpa till. inte konstigt att det ytar sådan tid.
lättare var det när man var liten. då det räckte med en teckning eller en virkning att ge till varje person. inte konsitgt att man var klar med alla julklappar i september. FUSK.
.
och skulle man säga det här till sina föräldrar så skulle de flesta svara att det skulle räcka med en teckning nu också. men helt seriöst. det är inte sant. för det är inte gulligt längre att komma med en egenmålad teckning och ge. inte om man är över elva. för då förväntas man ha utvecklats under åren. och då visar man ju motsatsen om man då kommer med ett papper med en massa färgglada streck på som föreställer en huvudfoting.
om det ändå vore så enkelt.
.
tack och hej leverpastej.

NÄMLIGEN PJ.

.
HÄR KOMMER LITE BILDER FRÅN FREDAGENS GÖRO. nämligen PJ som i det här fallet står för pyjamas party. så alla hade pyjamas och gosedjur och det var sjukt skoj. så längesedan man hade något som pyjamas party. det var ju typ i lågstadiet, sen kom man in i den åldern då mna var för cool för allt sådant.
men alltså det är ju bara sjukt dumt. hur kan man vara för cool för att göra något så roligt. haha. man fick lite nostalgi. MYS.
härlig kväll.
.
tack och hej leverpastej.

SOM EN DANS PÅ ROSOR.

.
JAG HADE ALLTSÅ DANSUPPVISNING IGÅR PÅ IDUN.
jag var med på två föreställningar med jazz och modernt. det var sjukt roligt som alltid. mycket folk.
här kommer lite halvsuddiga bilder, men ändå något. tagna av emma och sofie som också var med och dansade. håll utskik.
.
tack och hej leverpastej.
.
MOT IDUN.

.
IDAG SKA JAG FAKTISKT IVÄG MOT IDUN REDAN VID DEN ÄR TIDEN. för att dansa, det är nämligen dansföreställning så det är vad jag kommer hålla på med ida. tiden ha gått så ruggigt fort, jag menar efter idag har det redan gått en hel danstermin. hjälp.
det ska bli kul alla fall.
.
sen kommer min sofie hit och myser med mig resten av helgen. får se vad vi hittar på.
.
tack och hej leverpastej.

HITTA JOPPE.

.
TÄNKTE BARA BERÄTTA OM DEN UNDERBARA FÖRESTÄLLNINGEN SOM JAG VAR PÅ IGÅR. HITTA JOPPE.
en föreställning som musik -och dans treorna har gjort. den var så otroligt bra. man blev helt mållös. skulle lätt kunna se den flera gånger om. och vilken grej att man fick se den gratis också, de skulle ju lätt kunna ha tagit mycket betalt. så grymt bra.
det coolaste är ju att det är ju inte bara dans man kollar på eller en konsert eller en teater. utan musiken som dansarna dansar till spelas live och är en del av pjäsen så sjukt coolt. finns inte ord. stackars er som missade den. lovely.
.
tack och hej leverpastej.

TÄNK OM JAG ÅNGRAR MIG, OCH SEDAN ÅNGRAR MIG IGEN.

.
VAR PÅ STAN OCH JULHANDLADE MED DEN HÄR SKÖNA PERSONEN. idag efter skolan. jag slutade redan vid  tjugo i ett och tog då chansen att leta julklappar till bland annat Jonas innan han kom, men alltså det är så sjukt svårt. för ja är verkligen så att jag måste köpa en present till någon som är personlig, eller en sak som man alla fall kan se  person i. och ofta är det väldigt svårt, så det tar ett tag eftersom man ångrar sig och sedan ångrar sig igen. hm..
men det vra mysigt. och jag har nu officiellt bestämt vad jag ska ha på mig på jul och nyår, den sista grejen införskaffas imorrn. ni får se på jul eller på julfesten vad det var jag tänker ha på mig. det är underbart fint alla fall. ni får ju tycka som ni vil, men jag blev kär direkt. kärlek vid första ögonkastet liksom. sen fick jag emd mig lite smycken, en julklapp och några idéer hem. visar senare.
.
tack och hej leverpastej.

RSS 2.0