TILLS TÅRNA DOMNAR.


.
IGÅR.
Ja alltså igår så var det en väldigt härlig och stkande dag. Vi målade som alla andra dagar.
Vi gick up redan vid kvart i sex så morgonpigga som vi är. Eller?
Men det var bra för då kunde vi snabbt börja måla och sedan vid tre när vi var klara så hade vi ändå hla dagen framför oss. HÄRLIGT härligt.
Så vi drog med oss allt gott vi kunde hitta i huset och for till Bäcksjön och myste.
Det var litehalvt varmt. Men vi bestämde oss för att bada tillslut. Trots kall vind.  Duktiga som vanligt. Och modiga såklart.
Olivia fick den mindre stora handduken som syns på bilden ovan. Men Lillvännen då. Men hon blev snabbt glad igen när det var dags för fika. HEHE.
ännu en underbar dag tillsammans med min underbara vän. Hur mysigt som helst olch fler dagar blir det. Vi säger att denna vecka tillsammans. Bara hon och jag. Är ett perfekt tillfälle för att ta igen all tid som vi har missat under det senaste året då vi inte har varit bara hon och jag så mycket. Vilket är väldigt och hemskt. Men det är ordnat och fixat nu. SÅ. NAJS.
Nu ska vi äta lunch.

.
tack och hej leverpastej.
Anke – Girls Just Wanna Have Fun
.PAINT IT BLACK..
JA.
Då är man hos Olivia nu. Första dagen. Jag kom hit vid typ tolv och då blev det direkt till att äta lunch för våra magar kurrade lite smått. Det blev en egen´gjord och påhittad vegetarisk omelett. Super gott blev det.
Sen börjasde vi skrapa förnster och fixa till  och damma. Det var härligt men jobbigt. Det var fint väder som tur var. Så jag hoppas att vi har blivit lite bruna. Förhoppningsvis.
Srn har vi bara tagit det lugnt nu mot kvällen och ska sen senare se en mysig film och bara prata och mysa. NAJS. Det kommer nog bli lite inlägg ändå under veckan för jag får låna Olivias familjs dator. Me jag kan dock inte sitta här så länge så. HEHE.
sen så har vi idag tagit dagens coola och snygga målaroutfit.

.
tack och hej leverpastej.
Lena – My Cassette Player
.


ÅT SAMMA HÅLL.

.
IDAG så bär det av bort till Olivias hem. För att jobba och måla deras hus. I solen. Det kommer bli jobbigt men härligt. Och väldigt kul att få jobba med henne. För nu får vi verkligen tid till att träffa varann på riktigt. AWSOME. Plus att vi tjänar pengar samtidigt. Hur najs är inte det liksom? NAJS.
Nä nu ska jag packa klart mina grejer och sen åka för det tar typ en timme att åka till henne för hon bor så långt bort ute i skogen. HEHE. MYSIGT.
Kan ju bara berätta att på onsdag så ska jag gå och se ECLIPSE (den tredje filmen av Twilight) på prämieren med Julia, hennes Kompis Carro och Carros bror Peter. Det kommer bli sjukt kul. Älskar de filmerna. Blir kul att se hur bra de har lyckats göra den här filmen i jämförelse med boken.
Tänkte bara skriva det för jag vet inte om jag kommer hem någe mer förän på torsdag kväll. HEHE.
.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Åt samma håll
.


MED ENA FOTEN UTANFÖR.

.
JA. Efter att vi hade kommit hem från stranden. Så bestämde sig jag och Lydia för att baka. och det fick bli något ur Nalle Puhs kokbok. FRASGODIS var namnet. Det ärhur gott som helst. Och de blev riktigt smarriga.
Vi gjorde de för att ha något att sitta och mumsa på under vår film som vi skulle se. The little Rascals. Skitungarna på svenska. En jättemysig film och starkt rekommenderad. Svårt att säga vad den handlar om men lätt värt att ge den en chans om ni inte vågar lita på min smak av filmval. HEHE.
Men innan filmen så blev det till att bygga lite med kapplastavar. De här träklossarna som man lekte alldeles för myclet med när man var liten. Jättroligt var det. Blev ett riktigt högt torn också som ni kanske ser på bilden. Men det var faktiskt högre i verkligheten än på bilden. NAJS.
.
tack och hej leverpastej.
Melissa Horn – Med ena foten utanför
.


ETT ÖGONBLICK I SÄNDER.

.
SOM sagt så kom Lydia idag. OCH. Nästan direkt när hon kom så åkte vi iväg mot havet på en liten mysig picknick bara hon och jag och det stora blå vattnet. Och alla småkryp så klart. HEHE. Vi har bland annat upptäckt idag att pissmyror inte går att döda. Det är helt omöjligt. Vi försökte verkligen. TRO mig.
Men vi satt all fall där på den blåa filten med solen i ansiktet (i ett tag alla fall innan den försvann bakom träden).
Fikade alla olika sorters godsaker. Vi pratade om allt möjligt och skrattade om vart annat. Hur fint som helst. Har verkligen saknat att träffa henne. Har inte träffat henne sedan skolavslutningen tror jag. Det är skamligt.
Plus att hon inte har varit hos mig sedan förra sommaren vilket är annu mer skamligt och väldigt tragiskt. Hur kunde vi låte det gå så långt. Fy på oss säger jag bara. Men det var jättemysigt att äntligen få träffa henne.
Sen så tog vi en massa fina bilder som ni får lite smakprov på nu. ENJOY.
.
SEN så var det väldigt tur att vi hann ses idag för annar hade vi nog inte kunnat träffas förän flera veskor. För från och med imorgon och ända till torsdag så ska jag vara hemma hos Olivia och måla på deras husoch mysa med henne. Och sen på fredag så drar vi iväg mot bröllop och sedan Gotland. Och det hade inte varit ok att skjuta upp det så länge.
Men sen tänkte jag bara berätta det att pågrund av allt som händer denna vecka och så. Så vet jag inte riktigt om jag hinner blogga så mycket mer innan vi åker på fredag. Och då kommer jag inte att kunna blogga förän på två veckor för vi är borta i en och en halv vecka på Gotland. SÅ. AJA. Sånt är livet. Man kan inte lägga ner allt sitt liv på datorn. Vill spendera lite tid med familjen. Speciellt nu eftersom min underbart fantastiska syster åker iväg som utbytesstudetn nu till sommaren. Så då vill man hinna vara med henne så mycket som bara möjligt och ta vara på tiden.
.
tack och hej leverpastej.
Tone Pedersen – Blott En Dag
.


MYS.

NU kommer snart Lydia hit och vi ska åka till Havet och ha picknick och mysa och ta några fina bilder.
Ja har packat med massa gott. Det blir härligt!!!!
Bilder kommer senare. Eftersom vi inte har varit där än. HEHE.
.
tack och hej leverpastej.
.

SOM SMÖR I SOLSKEN.

.
IDAG väcktes jag av min mamma vid tolv. Efter att ha sovit en riktigt härlig och djup sömn.
Den här dagen blir en dag för hemmet. Jag ska bara vara hemma och inte göra någonting annat än att njuta av det som livet har att erbjuda här hemma. Om det ska hända något idag så är det i såna fall mot kvällen då jag kanske ska träffa min underbara vän Lydia. Hon har varit borta i helgen och vi har länge tänkt att träffas. Så vi får se om hon har ork ikväll att träffas. HOPPAS. HEHE.
Nu ska jag alla fall gå ut på vårat platta tak och sola så mycket det går och vara helt oberörd fast i min bok som jag tycker så mycket om. Saras Nyckel.
Hoppas det blir lite mer brunfärg som fastnar på min kropp idag. Det vore härligt.
.
tack och hej leverpastej.
.
EN PYTTELITEN GUMMIBÅT.

.
här såg min midsommardag ut igår. Den började med att jag steg upp ohyggligt tidigt för att ta mig iväg på egen hand till Jonas. Jag hade tänkt att åka så tidigt för att jag ville väcka honom. Det fick jag också. TYP alla fall. Hans pappa hann före mig lite men Jonas var ändå lika död när jag kom. HEHE.
Vi åkte senare med hans kära familj till en strand och var där hela dagen helt för oss själv. Vi badade och jag tog mitt första  dopp på riktigt. Och med på riktigt så menar jag att jag var i vattnet längre än tio sekunder och plaskade och simmade. Det var mycket skönt. Sen spelade vi kubb med ved, strandpingis och jag och Jonas rodde omkring i en pytteliten gummibåt och stekte. Sen blev det dags för mat och vi fick verkligen en riktigt god middag som finaste Per och Bettan, Jonas föräldrar hade gjort i ordning åt oss. Supergott. Sen till efterrätt blev det kladdkaka med grädde och äntligen SVENSKA jordgubbar. Mysigt värre. Hela dagen var mysig och härlig. Helt enkelt en oförglömlig midsommar.
.
Dagen avslutades med att jag var så trött och somnade hemma och Jonas så det blev till att övernatta där. Annars hade jag nog inte levt idag om jag hade farit hem så trött på min moppe. Så det var tur att Jonas sa till mig att stanna. Men det är alltså min förklaring till dålig uppdatering igår. HEHE.

.
tack och hej leverpastej.
Various Artists – Små grodorna
.


WALKING IN MEMPHIS.

.
JA. Detta är då lite bilder från den oplanerade mysiga promenaden som jag och Jonas gav oss ut på i torsdags. Det var nämligen så att jonas skulle gå och klippa gräset hos några bekanta och tjäna lite kosing. Men då blev det lite problem och vi fick veta efter tag när vi hade kommit nästan hela vägen fram till deras hus, att han var tvungen och klippa någon annan dag. SÅ. Då var det bara att vända om och gå tillbaka hem. Men då blev det istället en härlig promenad i den halvvarma luften. Mysigt mysigt.
.
tack och hej leverpastej.
Calle Kristiansson – Walking In Memphis
.

THE TREEHOUSE SONG.

.
JADÅ. Då var det midsommar nu ige.
Hjälp vad tiden går fort. Det var ju nyss midsommar, typ igår. Någon som också undrar vart tiden tog vägen?
Denna midsommar ska jag alla fall inte vara hemma, utan nu är det min tur att åka från mitt kära hem. Jag ska nämligen till Jonas och dansa runt deras midsommarstång. Om de nu har någon. HEHE.
Det ska bli mysigt i alla fall.
Vad ska alla ha för sig på midsommar? Någon som ska hoppa som en groda runt ett träd? HAHA.
.
tack och hej leverpastej.
Ane Brun – The Treehouse Song

BILLY´S MOTORBIKE SHOP.

.
DET här är då min otroligt snygga, coola, finaste och underbaraste lillebror. WILLIAM. Han har funnits i mitt liv i nio år. Mest logiskt eftersom han är nio år. HEHE.
Och han och jag har ända sedan han var lite lekt tillsammans. Då kanske vissa tänker. Man kan ju inte leka när man är sexton år. Men det kan man visst det. Jag älskar det här barnsliga vi har tillsammans. Det är så sjukt härligt att få känna sig som en nioåring ibland och koppla bort att man egentligen är nästan dubbel så gammal och bara vara.
Älskar honom.
.
tack och hej leverpastej.

EN FAMN FÖR MIG.

.
IGÅR när jag var påväg hem på moppen från stan efter en trevlig kväll med Olivia. Då. Såg jag några blommor efter vägkanten. Det var lite olika blommor. Och det var väldigt uppdelade.
Som att de hade ett eget litet område som var deras revir. TYP.  Smörblommor på ett ställe, prästkragar på ett ställe, hundkex på ett ställe osv.
.
Och det fick mig att tänka på oss människor. Vi är som blommorna. För man har som ett litet/liten område/grupp som man känner sig trygg med och vill helst hålla sig till det. VI behöver folk vi kan lita på som vi känner oss trygga med för att må bra. Man vill tillhöra någon eller något och håller sig därför till det mest trygga, oftast. För det vet man att det aldrig kommer svika en eftersom att man alltid varit där. Låter lite krångligt kanske men det funkar lite så tror jag.
.
Men sen såg jag på blommorna att även fast varje art hade ett eget litet område så blandade sig vissa med varann. Och om inte så höll sig ändå alla blommor tätt intill varandra.
Och så är det ju med oss också. Att även om man håller sig till det som känns tryggast så är ju människan också väldigt duktig på att pröva på något nytt. Jag menar om man tänker på hur långt utvecklingen har kommit idag. Vi är väldigt sociala varelser och det skulle vi ju inte kunna vara utan andra människor.
Allt som har hänt genom tiderna har ju fått oss dit vi är idag. Bra som dåligt. Och allt det har ju alla påverkad på sitt sätt tillsammans. Det är nog aldrig som en människa har gjort något helt ensam. På något sätt är det alltid en annan person som har varit med alla fall på ett litet hörn. Vi är beroende av varandra.
.
Vi är som blommorna helt enkelt. Plus att blommorna växer nästan aldrig ensamma vad jag har sätt alla fall. För när man hittar blommor så är det ju alltid mer än endast en. och fortsätter man leta och titta noga så ser man att det finns flera stycken fler blommor. De växer ju där det är bra jord, bra med vatten och sol. Där blommorna växer som bäst. Så man kan som säga att de växer tillsammans.
Och det tycker jag att vi gör också. Vi växer tillsammans. VI behöver varandra för att växa i oss själva och med andra. Ganska coolt tycker jag.
Jag tror också att vi behöver bli påminda om det. Att vi är aldrig ensamma. Det finns alltid någon.
Och att vi behöver faktiskt varandra. Även om det känns mycket bättre och lättare att tänka att man klarar det mycket bättre på egen hand. Men man behöver faktiskt alltid någon.
Och det här funkar ju väldigt bra ihop. Att eftersom vi är beroende och behöver varandra. Så kommer man ju aldrig vara ensam. Det tycker jag känns tryggt. och det lyste upp min vardag och fick också mina hjärnceller att börja arbeta. Härligt. Livet är en härlig detalj.
ville bara dela med mig av mina tankar. SÅ.
.
tack och hej leverpastej.
Melissa Horn – En famn för mig


TIMGLAS.

.
EN väldigt söt person smsade mig idag mot eftermiddagen. Vid namn Olivia. Hon undrade om jag var sugen på att åka in till stan och bara sitta och mysa i nere vid kajen.
Självklart ville jag det. och eftersom att jag har tillgång till mitt eget lilla fordon för att ta mig någonstans så behövde jag inte anpassa mig efter de patetiska bussarna som typ aldrig går när man vill. Så både jag och Olivia packade med oss lite smått och gott för att bli så feta som möjligt. För då kan man ju rulla hem sen. Vilket går mycket snabbare än något annat.
Som vanligt när vi har varit ifrån varandra länge så blir det alltid en mega-fet-bamse-gigantisk-stor och hård kram direkt när vi ser varandra. Jag älskar verkligen såna kramar. Så mysiga.
Vi gick sen och satte oss med våran stora blåa filt ute på bryggan i solen och dukade upp så fint som det bara gick. Vilket inte var så lätt eftersom vi endast hade lock som tallrikar. men man vet ju ändå att det var gott så behövde egentligen inte övertala våra ögon.
Vi pratade och skrattade. Precis som vi alltid gör. och det var seriöst det bästa denna dag. hade dock för lite tid. Vi hinner aldrig prata klart riktigt som sagt utan blir alltid avbrutna av något. men ju för sig så skulle vi typ behöva flera år för att bli nöjda. och det känns lite jobbigt att stänga ute omvärlden så länge så vi struntar i den tanken. HEHE.
.
DET var alla fall jättemysigt att sitta där och bara njuta. och helt plötsligt när vi satt där så hörde vi ett plask. Vänder snabbt våra blickar mot ljudets riktining och såg en person ligga i vattnet. Den strömmande kalla älven.
En person med en cykel låg i vattnet. Och sen kom den personen upp och strax där efter så kom det en anna person cyklandes mot vattnet och hoppade rakt ner med cykeln och allt. Såg väldigt roligt ut faktiskt. Och så höll de på väldigt länge upp och ner hela tiden. Roligt för oss åskådare att titta på. Och till slut hade det samlats en hela skara med folk som titta helt tagna av vad de höll på med.
.


.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Timglas

IF YOU GOT THE MONEY.


.
IDAG fick jag något konstigt ryck och städade hela vårat hus. I alla små vrår. Ingen aning hur det kom sig. MEN. Jag brukar få sådana ryck ibland när jag inte har något och göra och har tagit det lugnt och suttit still för länge. Så blir det nästan efter varje gång jag varit sjuk ett tag. För då tillslut så blir man så rastlös av att bara sitta still och typ sova och titta på film. Visst det är två av många saker jag älskar. men till och med jag kan bli lite trött på det ibland och då kan jag bara få för mig att jag ska städa hela huset. Lite weird måste jag säga.
Men denna gången så var jag också i behov av pengar för att överleva resten av månaden så det var okså det som drev mig till att börja städa. så det blev så. Jag började städa. Jag fixade till och med till fint i allas rum. och lyssna. Jag bäddade mina föräldrars säng. Var inte det typ det snällaste. HEHE. Mamma blev glad fast stax där efter så slet hon upp allt och bytte lakan. AJA. Här försöker man vara snäll. MEN nähäpp. HAHA. Nämen det gör inget mamma.
Jag städade alla fall. och fint och rent blev det. Som tur var.
.
SEN så får ni inte tro att jag var värsta effektiv och gjorde allt jättensnabbt. Nä jag tog den tid jag behövde för att inte ta död på mig själv. Och så gick jag lite då och då och åt en melonskiva eller kladdkaka så det höll energin och humöret uppe. HÄRLIGT. MUMS.
.
tack och hej leverpastej.
Jamie T – If You Got The Money
.
JAG kan ju bara berätta för de som inte riktigt förstått varför jag nästan alltid lägger ut en sång längst ner i inlägget. Det är så att jag tycker om musik. Det finns så otroligt många låtar som är sjukt bra. Och låtar har nästan alltid en väldigt bra titel. Så jag använder titlarna som överskrifter när det passar. Och i det här fallet IF YOU GOT THE MONEY för det passade ju in välsigt bra tycker jag till vad jag skrev om. För jag behöver ju pengar. Så varför inte liksom?
Sån då lägger jag också ut den låten som länk från spotify för jag vill att andra inte ska behöva gå miste om galet bra låtar. SÅ. HEHE. End of story. Så det är bara att trycka på länken om du har spotify och lyssna. Om inte så kan man ju alltid söka på youtube.
.

BLUE LIPS.

.
JAG har nyss kommit efter att för sista och första gången denna sommaren från att ha cyklat med William och hans kompis till fotbollsskolan som slutar idag.Härligt tycker jag för då slipper jag gå upp nio imorrn. HÄRLIGT HÄRLIGT.
Det var faktiskt rätt så skönt att cykla så där för jag har inte cyklat på typ en evighet. Så jag hade glömt bort hur härligt det var att bara cykla. Utan att ha bråttom och cykla i sin egen takt. För det är inte najs att cykla snabbt för då blir det bara rödblommigt över hela ansiktet. Det tycker vi inte om. Men att bara cykla lite i solen och känna vinden i ansiktet är inte helt fel.
.
SOM förra sommaren. Då när vi var i Örebro. I stugan så cyklade jag och Julia omkring på två gamcyklar. Bara för att vi ville och för att det var varmt och abar allmänt härligt. Och då använde vi vår cykeltid till att ta oss mellan ett dussin olika loppisar. Jättemysigt var det.
Jag tycker om loppisar väldigt mycket. för det finns så mycket gamla och fina saker där. Som någon gammal kakburk. Sockerdricksflaska från den äldre tiden. Sådana flaskor som är fina. Inte som våra äckliga fruktsoda-flaskor som vi har nu. De är så tråkiga. Man hade verkligen mycket mer stil förr i tiden. Vill leva då.
Den sommaren var alla fall jättemysig att bara cykla omkring vart man ville. Och fynda på små loppisar lite var stans. Med gulliga blimmiga sommarklänningar på. Och solbränd hud. Vill tillbaka dit.
Ni kan få se bilder från det någon dag för de bilderna vi tog då är jättefina. och jag blir så glad över att se hur brun jag var då. Fast sen blir jag ledsen när jag inser att jag inte är det nu. HEHE. Det är inte lätt inte. Men bilderna är fina alla fall.

.

.
tack och hej leverpastej.
Regina Spektor – Blue Lips

MORE THAN ANYONE.

.
ÄNTLIGEN. Nu har äntligen my dear friend Olivia kommit hem. Hon har varit i England i typ en evighet och hälsat på sin syster och systerdotter. Hur söta som helst.
Det är verkligen jättemysigt att hon har en syster som bor där. Det vill jag också ha. Eller alla fall någon släkting som bor utomlands. För då har man liksom en annan anledning än att åka på semster till att åka till ett annat land. Plus att om man har någon som man känner som bor i ett annat land och så är man med den där så får man oftast lära känna landet bättre och inte känna sig som så mycket turist. Utan uppleva sånt man aldrig skulle uppleva som vanlig turist.
Men hon har varit där alla fall och jag pratade med henne idag på telefon. Två gånger faktiskt för det vra hela tiden något vi skulle göra så att vi inte kunde prata längre. För både hon och jag är världens pratkvarnar och babblar på hela tiden. Jag tror faktiskt att vi ibland inte hinner med att lyssna på allt den andra har att säga för att vi säger så mycket olika saker samtidigt. HEHE. Men det är mysigt. För det är liksom så vi är.
.
JAG har verkligen saknat henne. Att få prata med henne och berätta allt nytt som händer i livet. Och att få vara med henne.
jag börjar få panik för vi har precis insett att vi inte är klasskompisar längre och att till hösten kommer vi inte att ses varje dag. Hur i hela fridens dagar ska det gå. Jag får panik. Så därför får jag ännu mer panik över att jag inte har träffat henne än i sommar. Snart är ju typ sommarn över. Nä verklien inte. vad snackar jag om? Den ha ju bara börjat. Men får ändå panik.
Vill vara med henne nu. Vill baka och mysa hemma hos henne och ta härliga kort som bara vi kan. HEHE.
Vi får ses snart. Det är alla fall sjukt härligt att hon är hemma. Jag blev så otroligt glad när det ringde och jag såg att det var hennes nummer. FINFINT.
.
OCH jag börjar tänka på allt som vi har upplevt tillsammans och det fick mig att vilja kolla igenom en massa bilder. Så här kommer några få av en helt oändligt stor hög av bilder.
.


.
tack och hej leverpastej.
Gavin DeGraw – More Than Anyone

NU KAN DU FÅ MIG SÅ LÄTT.

.
DEN här mimmi-koppen fick jag av Jonas igår i födelsedagspresent. Den är från Disneyland. Där Jonas precis har varit när han var i Paris. Den är jättefin och stor så man verkligen släcker törsten när man dricker. SKÖNT då slipper man hälla upp flera gånger. Vilket I-landproblem liksom. HEHE. nämen den är jättefin och jag invigde den idag.
Något som är väldigt mysigt är att det står värsta söta sakerna om personen som är ägare till koppen. Det är tre punkter. ETT: Infectious sweetness. TVÅ: contagious charm. TRE: can induce devotion. Vilket betyder att man typ att man smittar av sig med hur söt och charmig man är och att man kan förmå med kärlek och tillgivenhet. Otroligt fint.
Och Jonas har fått en likadan kopp av mig fast med musse. så nu kan vi sitta och dricka choklad, te, kaffe eller vad vi vill fylla våra koppar med. SÖTT.
.
tack och hej leverpastej.
Håkan Hellström – Nu Kan Du Få Mig Så Lätt

THANK ME LATER.


.
IMORSE vaknade jag två gånger av helt onödiga anleningar till ingen nytta. Första gången av mitt alarm vid nio för jag trodde ju att jag skulle hjälpa william innan fotbollsskolan med frukost och likande. Men icke. WRONG so wrong. Mamma hade fixat allt det där så jag kunde gå och lägga mig igen. Vilket var otroligt härligt.
Jag fortsatte sova och nästa gång blev inte förän tolv. Då ringde pappa av någon konstig anledning. Ja kommer inte ihåg varför han ringde och vad han sa. Men däremot så minns jag att jag inte såg något och höll på att ramla när jag skulle springa och svara i telefonen. För jag ställde mig upp så fort. Inte så najs. men jag tog mig dit i alla tiil skillnad från igår när jag skulle svara och ramlade. HEHE.
.
HUR som helst efter att pappa hade väckt mig så hade jag svårt att somna om så jag satt istället framför datorn och bara försökte få liv i mig själv.
Sedan gjorde jag frukost och för första gången på väldigt lång evighet så satsade jag på det jag skulle äta och la upp det fint för att det skulle se så gott ut som bara möjligt. Och jag tycker att jag lyckades rätt så bra faktiskt.
Det blev till slut när allt var klart. Mjölk med flingor och jordguggar. Macka med stekt ägg. Vattenmelon. Och varm choklad med vispad grädde. Suder duper GOTT.
Sen så blev det otroligt nog varmt idag. Typ kring tjugo grader hela dagen. Väldigt skönt. SÅ jag satt ute ett tag i solen och åt min lyxiga frukost.
..
tack och hej leverpastej.
Deportees – Thank Me Later


GRÅA DAGAR.

.
IDAG så är solen framme och försöker värma så gott det går. Det ser faktiskt rätt härligt ut ute. När jag sitter här nyvaken i sängen och kollar ut genom mitt fönster med fladdrande markiser. Det blåser dock lite grann, Eller det ser förresten ut att blåsa ganska mycket. För träden dansar verkligen med hela kroppen där ute. HEHE. Men det kan ju vara varm luft man vet ju aldrig. Det känns inte så troligt men man kan ju alltid tro och hoppas det. Tro först och se sen liksom.
Jag får väl gå ner och kolla sen när jag hittar kraft. Men jag börjar tro och inse att det är kanske bara här där jag bor som det är kallt nu på sommaren och varmt över allt annars. För vi bor nära havet och då brukar det vara kallare typ.
.
För När jonas kom till mig igår så sa han att det hade varit typ tjugofem grader i solen hos de och vindstilla och hos oss var det bara typ femton grader och kallt i luften. Det känns väldigt drygt att det är så. För jag vill egentligen inte bo här heller för det är så långt ifrån stan plua att hela mitt liv är typ ändå i stan. Jag dansar i stan, går i skola i stan, går på stan i stan osv. Det finns inte något jag gör hemma förutom att sova och äta. Det känns lite onödigt att slösa bensin för att åka ändå hit för att äta och sova för att sedan ändå åka tillbaka till stan.
Onödigt säger jag bara.
.
Visst det är väldigt fint och mysigt att bo nöra havet men även om man bor i stan så kan man ju ändå ta sig till havet och bada eller vad man villl göra. Jag menar vi har ju bil så vart ligger problemet. Plus att det är verkligen inte bara jag som har mitt liv i stan utan det gäller hela min familj inom alla kategorier. Till och med william som är yngst i familjen går i skola i stan. Så enligt mig så är stan something to consider. Men mina föräldrar är fortfarande lite tveksamma, för vi har nöstan precis fått till huset som vi vill ha det. Renoverat kök och badrum och man har liksom fått till det man vill på sitt rum. SÅ jag antar att det är det som talar emot typ. Men aja. Någon gång i framtiden kanske.
.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Gråa dagar

GÅ PÅ VATTEN.

.
IDAG. Är den dagen då jag officiellt äter vattenmelon för första gången hemma som vi har köpt till oss. Vattenmelon är absolut min favoritfrukt och körsbär såklart, men jag tror inte att det är en frukt så vi kan räkna bort det. Ända sedan jag var liten så har vattenmelon legat varmt om mitt hjärta. Under vissa år så önskade jag mig till och med en vattenmelon som bara skulle vara min. Och alltså jag förstår mig verkligen. För det är helt sjukt gott. Även om det bara är vatten typ så smakar det ljuvligt.
Nu ska jag sova för jag ska upp tidigt imorgon också för att skicka iväg William till fotbollsskolan. Så god natt allihopa. Dröm sött.
.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Gå på vatten

FRÅN OCH MED DU.

.
FRAMEMOT kvällen så bestämde sig Jonas och William för att ta en vända med sina cyklar. För att styla eller något. HEHE. Nämen det var en härlig kväll och Jonas hade ju cyklat hit och hade därför sin cykel där till för att användas. Så varför inte liksom? Jag cyklade dock inte. Dels för att jag var trött och frusen. med andra ord inte på humör. Sen så är jag en usel cyklist och stylare och sådant på alla sätt. Så det var inte direkt lockande. Så jag stannade kvar på marken och tog lite bilder istället. För inom det området så känner jag mig mer trygg. Undra varför liksom. HEHE.
.
tack och hej leverpastej.
Oskar Linnros – Från och med Du

UTAN DINA ANDETAG.


.
MINA DAMER OCH HERRAR. POJKAR OCH FLICKOR.
.
ALLTSÅ. Jonas har alltså varit här idag och hållit mig sällskap medan william har varit borta och som vanligt så när William väl kommer hem så är Jonas typ den gulligaste och är med William och gör alla möjliga roliga saker som William bara älskar. Plus att han ser galet mycket upp till Jonas så han blir mer än lycklig varje gång Jonas vill göra något med honom. MYSIGT.
Fast det blir alltid något konstigt då för helt plötsligt så har William snott Jonas ifrån mig och jag blir den som är lämnad kvar och fattar ingenting. För de är så otroligt mycket bättre än mig i det de gör. Som att cykla, göra trix, fotboll osv. Jag är väldigt glad för deras skull. Men ibland så skrattar jag åt mig själv. För det borde egentligen vara William som blir ensam eftersom Jonas är min. Men aja. man kan inte få allt här i världen. HAHA. OTHER FIRST liksom.
.

.
Men hursom helst så kom jonas cyklandes till mig. Hurtig och snabb som han är medan jag sitter framför datorn och tittar på Gilmore Girls. en otroligt mysig och bra serie. Starkt rekommenderad. Har redan sätt alla sju säsonger men jag kan bara inte få nog. HEHE. Lite patetiskt kan vissa tycka. men sån är jag.
Jag blev så sjukt glad när han kom. Jag har verkligen saknat honom. och det insåg jag ännu mer när jag väl var med han än innan. Och jag har också insett något idag. Hur lycklig jag är. Jonas är så väldigt underbar och jag är så lycklig. Är nog väldigt ointressant för alla andra än just mig själv. MEN. Jag var bara tvungen att få ut det. Och då fick bloggen lida. HEHE. eller något.
Han är helt enkelt bäst. Och jag skulle inte kunna leva utan han och hans andetag.
.
tack och hej leverpastej.
Carolina Wallin Pérez – Utan dina andetag


THE JOKER.
.
JA.
Då var det dags för en ny vecka med nya möjligheter och aktiviteter. HEHE.
Den här veckan blir ungefär en likadan vecka som innan vi for till Örebro. För jag har hand om William några dagar och då under dagen så är han på fotbollsskola. Och förra veckan jag hade hand om honom så var han på golfskola. Hela tiden skolan för honom. Han måste verkligen gilla skolan. För han verkar ju dras till just det ordet. Och det är ju faktiskt lov. Han kanske har glömt bort det. HM. jag får ta ett snack med honom när han kommer hem.
Men han var i alla fall jätteglad över att få åka och spela fotboll. Så det är ju kul.
.
MEDAN William är borta i skolan så kommer Jonas till mig. ÄNTLIGEN.
Han cyklar hit ända ifrån någonstans i ingenstans. Och det mina vänner är långt bort. Men det är inget konstigt alls för honom. Varför ska man slösa pengar på bussen liksom?  - så låter det från honom. HAHA.
Jag orkar typ inte ens cykla till konsum. Det kan ju bara betyda att han är hurtig, morgonpigg och är stark som bara den. Fast grejen är att han inte är så jättemorgonpigg vad jag har förstått. Men han kanske bara har väldigt mycket viljestyrka. Så kan det kanske vara.
Jag är verkligen inte något av de sakerna. Inte ens lite grann. KUL. AJA. Som tur är så fuknar mitt liv ändå. HEHE.
.
NYSS så hände något fruktansvärt. Precis efter att jag hade släppt ut Doris i det fria. Jag var ute på asfalten och då hörde jag hur det ringde inifrån. Det var telefonen. Min första tanke var att William kanske kunde slita sig från det han gjorde och svara. Men självklart inte. Vad trodde jag liksom?
Så den andra tanke blev att springa in och svara så jag springer så snabbt jag kan utan att tänka på något annat än telefonen. Så därför hade jag inte så bra kontroll över mina fötter. Utan de levde typ sitt eget liv och ville mer än gärna inte rör på sig. Så vad händer? JO. Ja snubblar över min egna fötter. Som inte hade några skor på ig. Plus att jag var uppe i rätt så hög fart. Har jag för mig. så hela min mittersta tå på vänster fot rivs upp totalt. Långtån eller vad man kallar den. Fast det lät ju konstigt eftersom att stortån är längst. HM.
Men hur som helst så var det INTE skönt alls. Det började blöda otroligt mycket för att vara en så liten tå. Och jag fick panik för ja hann ju inte heller till telefonen och svara så det började ringa på min mobil istället. Men då kom William tillslut och räddade mig när han insåg att jag inte kunde svara. Härligt.
Så nu värker det i tån som bara den. Foten är verkligen ett dåligt ställe att göra illa sig på för den använder man ju hela tiden. När man går. Man har den i trånga , åtsittande skor. och speciellt på sommaren så är det dåligt för då svider det när man badar.
En sak som jag har insett somär ganska roligt att tänka på. Det är att när man har gjort illa sig någonstans så märker man genast hur mycket man använder den kroppsdelen. Man blir som handikappad. För man behöver verkligen alla delar för att det ska funka. Till och med lilla tån. ganska weird men ändå coolt.
.
tack och hej leverpastej.
Steve Miller Band – The Joker


SWEET HOME ALABAMA.


.
INTE okej. Nu har vi kommit hem igen. Från varma Örebro till kalla Umeå. SKÖNT. Men aja. Jag är ändå glad att vara tillbaka. För nu kan jag duscha i VÅRAN dusch hur länge jag vill och när jag vill. Jag kan äta vad jag vill och när jag vill. Och bäst av allt jag får sova i MIN säng. Min egna sköna efterlängtade säng. Härligt eller vad?
Plus att på vågen hem så stannade vi och åt mat på Ikea i Gävle och då fick också ett nya sängkläder (eller vad det kallas) följa med mig hem. Ett vitt påslakan och ett vitt örngott. Helt splitternya. Jag älskar när det är nybäddat. Det luktar som så gott och mysigt tycker jag. Låter kanske lite creepy. Men om man har sovit i en nybäddad säng någon gång så borde man veta vad jag menar. HEHE.
Och det blev ju ännu bättre när det var nybäddat med helt nya lakan. Man kan säga att jag längtar till sängen just nu.
Plus att jag har bäddat så fint och puffat till så mysigt som jag bara kunnat, vilket inte är så vanligt. Så det betyder att jag kommer ligga fint och det kommer vara väldigt mysigt. För det säger ju alla fall ordspråket. Som man bäddar får man ligga. Om jag har förstått det rätt. (HA. Jonas där ser du. jag kan visst några ordspråk. HEHE.)
.
MEN det blir ingen säng och till att sova riktigt än. För jag måste gå och duscha. Finns inget annat på kartan just nu. För Cornelia är väldigt oren just nu. Hon har suttit i pyjamas i en bil hela dagen idag ihoptryckt som trampat hundbajs för att rymmas i bilen och samtidigt ligga skönt. För vi är nämligen fem personer i vår familj och har en bil med fem platser. Ganska så logiskt kanske. Men det är inte så stor plats till varje person. Alla fall inte där bak. Mamma och pappa har det ju bara finfint där framme, med armstöd och baklutning och perfekt sikt på vägen, plus luftkonditionering. Så de är det inte synd om. Men men det är de väl värda. Eller nåt. Eftersom att de står ut med oss barn hela dagarna. HEHE.
Men i alla fall så var det trångt och det luktade äckligt efter williams chips. Så det var helt otroligt härligt att komma hem och kunna sträcka på sig och andas. NAJS.
Men det är därför som jag ska duscha alla fall. För jag luktar inte hallonglass. HAHA.
.
tack och hej leverpastej.
Jewel – Sweet Home Alabama
.


DEN SOM ÄR TRYGG TÖRS BLI BUREN.


NU.
Så är det de sista timmarna som spenderas i Örebro för tillfället. Vi kommer ju tillbaka om typ två veckor igen när det är bröllop. Men vi ska alla fall åka hem senare idag. Om rätt så många timmar. Men det är idag eftersom klockan är över tolv. Men vi måste åka hem till stugan och sova första för att det ska bli en ny dag på riktigt.
Vet inte när det blir, men snart antar jag, för hela min familj börjar sakta men säkert slumra framför TV:n som vi fortfarande sitter framför. Fortfarande på samma program om prinsessan och PRINS daniel som man kan säga nu.
.


.
KÄNNS lite jobbigt att åka ifrån örebro. Mest för att lämna mormor och Gösta men också för att Örebro är en sådan mysig stad. Mycket mycket mysigare och finare än Umeå. Umeå har också sina fina sidor men Örebro har absolut fler. DE mysiga och fina gatorna med mysiga små handelsbodar. Centrum med alla gallerior och underbara affärer. Alla fina landskap på landet med små vägar och loppisar. Allt är så mysigt. FINT.
Men jag längtar för mycket efter folk där hemma, Speciellt JONAS, för att kunna bosätta mig här.
.
LITE bilder som visar en lite bråkdel av vad vi har sysselsatt oss med när vi inte har varit på stan och begravning utan varit i stugan och för att bara vara.
.
.
tack och hej leverpastej.

NÄMLIGEN.

.
DAGEN avslutades med en mysig middag på stadsträdgården. Med familjen och mormor. FINFINT.
Det var jättegott och sedan blev det vitchoklad-panacotta och någon annan god grej med milk and cookies och lite bär. Det var tydligen lite rom ovanpå bärn. Och det blev lite väl starkt och inte alls gott jättegott. Men efter att ha tagit bort de så var kaksmulorna väldigt goda. HEHE. Det låter som värsta lyxmiddagen. men det känns som att det behövs ibland, speciellt när man fyller år och när det är kungabröllop på samma dag. HEHE.
Det blev en väldigt bra födelsedag. Jag är väldigt glad. OJA.
.
NU. Har vi kommit tillbaka till lägenheten och ska det sista av det storslagna kungabröllopet. Bröllopstårtan, bröllopsvalsen, tal och mycket mer. Vi har precis hört kungens tal till brudparet och det var verkligen ett jättemysigt och fint tal. Och Sylvia satt och hade näsduken i högsta hugg. Väldigt rörande. Härligt härligt. JA.
.
OCH alltså jag och julia sitter och pratar om att vi också vill vara uppklädda i fina klänningar med diamanter och bedårande smycken och fixade i håret. Och gå på ett jättefint bröllop eller något och vara bland andra vackra människor. Fy vad kul alltså. Vilken upplevelse.
Att någon gång vara med på samma fest eller något liknande med kungliga personer, det känns som att det är en punkt på "att-göra-i-livet-listan". Precis som att någon gång åka limousine. Det är opckså något jag vill göra innan jag dör. Men det är ju förhoppningsvis väldigt länge kvar så det är ju lugnt än så länge. HEHE.
.
.
tack och hej leverpastej.

SLÄKTEN.
DETTA ÄR MINA FINA KUSINER MED SINA RESPETIVE. ALLTSÅ POJKVÄNNER OCH FLICKVÄNNER.
.

.

.
tack och hej leverpastej.

THE FUNERAL.

.
JA. jag tänkte passa på nu medan jag ändå har tillgång till en dator en stund visa lite bilder oc berätta om begravningen för min farmor som var igår.
Det var en väldigt fin begravning. Som verkligen visade hur fantastisk min farmor var. Hon hette Anna-Britta Thörn och var den absolut finaste, gulligaste, givmiladaste och mest underbara farmorn man kan ha. Saknar henne obeskrivligt mycket. Men jag vet att hon är på en bättre plats nu och är glad för hennes skull.
..
Efter själva begravningen så var det en minnestund med lite mat och tårta. Där blev det också, förutom god mat, väldigt fina och rörande tal.
Strax efter att vi hade blivit färdiga där så drog endast släkten vidare till ett mysigt ställe vid namn SOMMARRO.
Där åt vi mera. Jättegod mat av alla sorter. Det var jättehärligt också att få träffa hela släkten. Alla i min släkt är så otroligt fina och mysiga. Har alltid lika kul med de. Det är alltid mycket skratt, sociala tankar och sjukt mycket fotografering. Av alla. Och det är inte ett skämt. Verkligen exakt alla har någon form av kamera. Det r väldigt kul Värsta paparazzi-familjen. NAJS.
Tack för en bäst dag hela släkten!
.
här kommer lite bilder.
.


.
tack och hej leverpastej.
Band of Horses – The Funeral

PRINSESSOR.


.
DEN VIKTIGASTE DAGEN I HENNES LIV.
Ja då var det äntligen dags för det efterlängtade bröllopet. Viktoria Bernadotte ska denna dagen. DEN nittonde juni. Gifta sig och börja leva ett liv tillsammans med Daniel Westling. En vanlig kille som äger ett gym ska gifta sig med själva Prinsessan. Ganska så coolt. Tänk att komma in i kungafamiljen utifrån. En bland alla andra. Visst är kungafamiljen också helt vanliga personer men det är ju ändå skillnad.
Nu är alla gäster till bröllopet på väg in i kyrkan i sina bedårande klänningar och kostymer. Detta ska verkligen bli spännande att se.
Jag taggar sjukt mycket att se hur Viktoria ser ut. Hennes klänning, håret och allt. Man tycker ju att den borde vara väldigt specig och gudomligt vacker. COOLT. Det enda jag vet är att släpet på klänningen ska vara fem meter långt och bara det är ju helt SICK. Men säkert sjukt fint.
Sen så ska tydligen bröllopstårtan vara tre meter hög. Man kan ju säga att det är en lite störe tårta än vad jag har ätit idag. Jag hade bara en våning och hennes tårta lär ju ha typ tusen. Om den nu har våningar den kanske bara är en hel stor tremeters-tårta. HEHE. vart ska man börja på tårtan liksom. Galet.
.
AJA. Det jag skulle säga med detta inlägg var egentligen bara ett enkelt GRATTIS till Viktoria och Daniel som gifter sig idag. SÅ grattis!
.
tack och hej leverpastej.
Laleh – Prinsessor

SEXTON ROSOR.

.
HEJTZAN BARNENN.
.
VAD ÄR DET FÖR EN DAG? Är det en vänlig dag? nej det är ingen vanlig dag för det är Cornelias födelsedag. HURRA HURRA HURRA!
.
JA. Det är alltså min födelsedag och den firar jag idag med min kära familj och min fantastiska mormor och min mormors man; min underbara Gösta.
Jag vaknade av att min familj kom vid någon tid på morgonen och väckte mig med frukost på sängen och presenter.
Frukost på sängen är KANSKE det bästa det bästa man kan få. För då behöver man verkligen inte göra något, inte röra sig alls. Utan man kan bara ligga kvar i sängen och njuta. Plus att man slipper den otroligt jobbiga och frustrerande ångesten över vad man ska äta. Vilket problem liksom. Men det är verkligen jobbigt tycker jag. För jag äter alltid samma sak. Vilket är galet irriterande.
Men nu slapp jag ju det denna morgon.
.
Sedan medan mina syskons föräldrar var borta så ringde min älskling. JONAS. Det är min fina pojkvän. POJKVÄN är verkligen inte det coolaste ordet men det känns inte som att det finns något direkt snyggare ord för det. SÅ AJA.
Hur som helst ringde han och jag fick äntligen prata med honom efter ett uppehåll på typ en vecka. För han har varit i Paris och därför har jag bara kunnat smsa honom men han har inte kunna svara för det kostar mycket mer att smsa från utomlands till sverige än tvärt om. Och det har inte varit så kul att inte få någon respons. Då känner man sig lite skitzofren faktiskt. INTE ok.
Efter ett samtal med Jonas så kom våra föräldrar tillbaka och hämtade oss för att vi sedan skulle till mormors lägenhet och äta tårta.
Så det är vad vi har gjort nu. En prinsesstårta. Supergod. Just en PRINSESStårta passade ju bra dag också när kronprinsessan Viktoria ska gifta sig.
Och det är det jag och min familj, precis som säkert resten av hela sverige också tittar på nu.
Så jag ska inte skriva så mycket mer utan vända mig om mot TV:n och kolla på alla kungligheter.
.
JUST det. kanske ska berätta vad jag fick. Jag fick en kopp av mina syskon. En SYMASKIN av mina föräldrar. Så nu är det bara att köpa massa tyg. Sen kan ja börja sy en massa sommarklänningar och annat. Det har jag längtat efter länge. Jag är kanske inte lika bra och effektiv "sömerska" som min syster JULIA. Men det är kul alla fall. Vilket, tycker jag, är det som spelar roll. HEHE. sen fick jag ett presentkort på makeup store, då man också får en sminkning av speciga människor och bra sminktips.
Det var end of story hittills för presenter. Fast jag ska få något senare av min mormor. Sen just det jag har fått en bukett av mormor och Gösta, med sexton rosor. Superfint.
Sedan har jag fått ett oräckneligt antal grattishälsningar från en massa på facebook. Mycket härligt.
TACK till alla!
.
tack och hej leverpastejOH VILKEN HÄRLIG DAG.

.
JA. Nu är det tredje dagen i örebro och det är fullt hus hemma hos mormor för alla håller på och gör sig i ordning för begravningen för fulla muggar. Det är lite sorgsen stämning (väldigt förstående). Men jag tror det kommer bli en väldigt fin dag. Även fast det är under sorgliga omständigheter.
Bilder och mer berättande om denna dag kommer senare.
.
MEN. jag kan berätta lite om igår. Vi var ju på stan som sagt och jag köpte ett antal grejer som jag är nöjd med. Bland annat en svart långklänning som ska användas idag.
Efter stan åkte vi till landet, till stugan och hämtade vår badkläder för att sedan åka och bada. Det var jätteskönt att ta ett dopp i det småkalla vattnet med tanke på att det var en sån varm dag. Det var minst tjuotre grader varmt hela dagen. Hur SKÖNT som helst.
.
UNDER dagen på stan så fick vi något ryck och gick in på drop in och klippte oss. Det var väldigt nödvändigt kan jag säga. För jag till exmpel har inte klippt mig på mer än ett år. Så mitt hår var inte i det bästa skicket direkt.
Jag gjorde ingen större förändring på min frisyr utan jag gillar det så som jag har och toppade därför bara. Det var kanske det bästa jag någonsin gjort. FÖR. Nu har jag så otroligt lent hår så det är magiskt.
Jag kan nu dra igenom mitt hår med handen utan ett enda motstånd. Plus att det seriöst är lika blankt som det brukar vara på schampooreklamer. Det är inte ett skämt. och allt det är typ ett mirakel för Cornelia Helleday. För jag borstar aldrig håret, klipper mig aldrig, plattar håret ofta, fast utan värmeskydd. SÅ man kan säga att jag inte direkt är den personen som tar hand om sitt hår. HEHE.
Det syns kanske dock inte på kameran hur blankt och sagolikt lent det är. Men men ni får helt enkelt bara tro mig.
Nu är det dags att gå alla fall.
.
tack och hej leverpastej.

TÄNKTE BARA SÄGA DET.

HEJ HEJ SOMMAR.
.
Här kommer ett lite tråkigt inlägg utan bilder. För att jag är hemma hos mormor och glömde ta med mig USB-grejen till kameran så jag kan inte lägga in några bilder för stunden. Men aja.
MEN. Jag tänkte bara dela med mig av det senaste. HEHE.
Nu är jag alltså i Örebro och vi ska bara mysa idag med vår kära och fina mormor. Vi ska börja med att gå på stan i det fina och vama vädret. Det är galet skönt ute. Och jag säger bara BARBENT och solglasögon i högsta hugg.
Sen ska vi till deras stuga och bara njuta av värmen och steka som galningar. OCH vem vet sen kanske vi åker oich badar. För det finns en sjö i närheten som heter Tjugestasjön. Där har vi badat oräkneligt mångagånger under våran uppväxt. Jättemysigt.
Nu måste jag gå alla fall.
.
Hade gött.
.
tack och hej leverpastej.

KÄNN INGEN SORG FÖR MIG UMEÅ.

.
TJENA MITTBENA.

JADÅ. Då var det dags att åka ner mot Örebro. Staden där jag föddes.
Och jag hoppas verkligen att det är varmare och mer somrigt där för jag orkar inte med mer regn och blöta skor. NU vill vi ha sol.
Man tycker ju att det borde vara varmare där eftersom att det är längre ner i Sverige. Och man brukar ju säga att det blir varmare ju längre söder ut man kommer. SÅ. Nu är det ju sol här också. Men det blåser och är inte superdupervarmt så man kan ju alltid hoppas att vi kommer till något bättre. Så att vi får uppleva sommaren på riktigt i några få dagar som vi är borta.
Jag vill att mina fötter ska bli bruna och fina och inte vara bleka och konstiga som de är på bilden ovan. HEHE. AJA. Det är något att sträva efter.
.
tack och hej leverpastej.
Håkan Hellström – Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg

THE LOST GET FOUND.


.
JA. då har man varit på promenad med JULIA. Eller det blev inte mycket av en promenad för efter typ fem minuters vandring så stannade vi och satte oss på en kant vid vattnet. Där satt och låg vi och pratade medan vi kastade stenar i vattnet. Kallt men härligt. JUST därför att det var så länge sedan sist vi pratade ut hon och jag. Vi satt där i TVÅ och en halv timme och bara pratade på om allt och inget mellan himmel och jord. Man kan säga att det behövdes.
.
JAG fattar inte hur jag har klarat mig utan henne så länge. Visst hon har ju alltid funnits här men ändå inte. För vi har inte haft den kontakten som vi brukar så en "catch up" var vad vi behövde. NU har vi hittat varandra igen. DET känns så otroligt skönt. Som att en stor fet stan har fallit bort från mitt hjärta och jag kan andas igen. HÄJLP vad jag har saknat henne. Hon är verkligen den bästa systern man kan ha. FINNS ingen bättre. PÅ riktigt. Finns inte ord för henne. Jag ska sätta mig ner någon dag och skriva ett riktigt långt inlägg om henne. Men inte nu för jag är trött och hon och jag ska nu gå och se på Sex and the city. SÅ. Jag har inte tid.
Men kort och gott kan jag ju bara säga och klargöra för alla att hon  är bäst. OCH. Hon är den mest underbara förebilden. Hon kommer alltid vara min förebild och har alltid varit. Hon är den jag ser upp till. Och ingen och inget kan ändra på det.
Tänkte bara säga det.
.
tack och hej leverpastej.
Britt Nicole – The Lost Get Found

BLOW AWAY.

.
LILLA Doris. Nu har hon blivit tvättad och rengjord en gång för alla. Det behövdes verkligen. Hon var riktigt smutsig efter att ha varit ute flera timmar i streck i många dagar. Har ingen aning om vad hon har haft för sig. MEN. Hon hade allt ifrån jord till barr och koda i pälsen.
Hon verkade inte tycka om så mycket att bli tvättad. Men det konstiga var att hon inte gav ett enda läte ifrån sig, så vem vet hon kanske tyckte om det.
För hon tycker om vatten i allmänhet. Hon är inte rädd för vatten som de flesta andra katter är. (på filmer och sådant). Fast hon är ju i för sig inte rädd för typ något.
Man kan typ skrika och klappa henne rakt i ansiktet utan att hon ens rör sig. Det kan ses som både bra och dåligt. Men något dåligt är väl att då blir det en större risk att hon går och dör någonstans för att hon inte aktar sig för ljud.
Till exempel när hon var ute för ett tag sen och det kom en bil. Då sprang hon inte iväg som vilken katt som helst skulle göra, utan hon gick fram till bilen och började nosa. INGET konstigt alls. Bilen var tvungen att stanna.
.
JAG börjar smått tro att hon verkligen lever efter ordspråket "man blir som de man är med". FÖR. Seriöst i våran familj hör alla dåligt. "VA" är nog det mest använda ordet. Och vi gör inget åt det heller. Utan vi fortsätter skrika varann i öronen och ha hög musik på jämt och ständigt. Varför inte liksom? Nämen det är härligt.
Älskar min familj verkligen.
Doris blev alla fall fin och ren tillslut och torkad med en handduk, en hårtork och sin tunga. så nu ligger hon i en av våra fåtöljer och sover djupt efter en lång dag. DET tycker jag hon gör rätt i.
SEN så blev hon kanske inte så ren i öronen. Men det gör inget. Jag tycker om att hon är orädd. HEHE.
.
NU ska jag gå och packa. För imorgon åker vi till Örebro. Vi ska dit på grund av att min farmor dog för några veckor sedan. Så det är begravning. Det kommer bli mycket tårar.
Och jag tror inte jag kommer kunna blogga där. MEN men. När jag kommer hem ska jag uppdatera allt som hänt under de kommande dagarna och hur min fördelsedag var. tills dess. Hade gott!
.
tack och hej leverpastej.
A Fine Frenzy – Blow Away (Radio Edit)
YOU MAKE MY DREAMS.

.
TJOLAHOPP TJOLAHEJ.

DET här armbandet fick jag av sötaste Sofie idag när jag var hos henne. I tidig födelsedagspresent. Hur FINT som helst! Och det gulligaste är att hon har ett likadant fast istället för att hon har en nyckel så har hon ett lås. Vilket visar mycket på att vi behöver varann ganska rejält. SÖTT.
.

BARA en tanke. Något som jag kom och tänka på idag när jag var på min väg mot Sofie.
Jag satt och väntade på bussen när en gammal gubbe med käpp kommer mot mig och frågar om bussen till Tomtebo går från den busshållsplatsen. det gjorde den också och han satte sig då, som jag, för att vänta.
Han var rätt så trevlig och ville hela tiden prata med mig. Han frågade om jag hade en lägenhet på Tomtebo. Om jag hade gått ut skolan och hade lov. Han berättade om sin katt Kalle, hur hans dotter hade tvingat på honom katten i höstas mot hans vilja. Men att han nu tycker om katten och har blivit fäst vid den. Han pratade på mycket och länge. Och jag kunde inte hindra mig själv från att tänka: "är han full?" "varför skulle han annars prata så mycket med en främling?". Det låter väldigt dumt och patetiskt (vilket det verkligen är också), men så tänker verkligen de flesta. Så är ju samhället nu för tiden. Om någon helt okänd pratar med en så är den full, en våldtäktsman eller bara allmänt störd. Hur tragiskt är inte det.
.
Man tänker liksom inte på att personen i fråga kanske bara är social.
Om det är på en fest eller något liknande då det är meningen att man ska vara social så är det ju inte konstigt. Men bara på stan, vid till exempel en busshållsplats, där det inte är något bestämt så blir man genast väldigt misstänksam och obekväm. SÅ borde det inte vara tycker jag.
Man ska väl ändå kunna prata med folk utan att ses som ett WEIRDO. Tänk vad kul det skulle vara. Då skulle alla vara mycket sociala tror jag. Det känns också som att det skulle bli en gnutta mindre skitsnack. Men det är bara vad jag tror. HEHE.
.
tack och hej leverpastej.
Daryl Hall & John Oates – You Make My Dreams

HEY SOUL SISTER.

.
HJÄLP. vilken mysig dag detta blev. Först får jag träffa min absolut bästa vän och mysprata med henne och sen när jag kommer hem är min syster och jag de mysigaste på jorden och fixar varm choklad med kanel och sätter oss framför den tända brasan. MYSIGT. Dock så var jag inte jättekall, utan det var mest för Julias skull. För jag var för ovanlighetens skull rätt så varm så efter ett tag så var det inte ens mysigt att sitta precis bredvid brasan längre. För jag höll typ på att svettas som en gris. MEN. Vad gör man inte för sin syster liksom.
.

Vi har inte pratat och bara varit hon och jag på ett väldigt långt (verkligen alldeles för långt) tag. SÅ. Vi babblade på ett tag om mycket men vi blev avbrutna vareviga sekund. Av telefoner som ringer från alla håll hela tiden. Det är helt otroligt hur många gånger det kan ringa på bara några få minuter. MEN men. vad ska man göra liksom. Vi kan ju inte hjälpa att vi är så otrlogt populära.
Men vi ska senare vara ännu mer mysiga och gå på promenad och prata på mera. Det blir HÄRLIGT. För då kan inget störa oss. I alla fall inte om jag lyckas övertala Julia och mig själv att lämna våra mobiler hemma. HEHE.
.
tack och hej leverpastej.
Train – Hey, Soul Sister

I STADEN VÄXER INGA BLOMMOR.

.
Nu har jag kommit hem från sofie. När jag kom innanför dörren så var mina skor dyngsura. VARFÖR då? JO. det regnar ju ute så här på sommaren. Inget konstigt alls. nä för det är ju den svenska sommaren. nä men. Just i idag när jag skulle ta mig ur huset efter några dagar spenderade hemma så regnar det. Inte så jätteskojigt. Kan det inte bara snälla bli sommar nu på riktigt. Jag blir så besviken på sommaren om den ska fortsätta så här. Men jag klarade mig rätt bra ändå. Och jag blev snabbt uppmuntrad när jag kom till Sofie för hon hade varit den gulligaste i världen och gjort BLÅBÄRSPLÄTTAR. Himmel säger jag bara. Så himmelskt gott.
.
.

Vid klockan ett var det dags att åka hem. Då hade jag redan fått tre akutdesperata sms from my dear sister. Hon bönade och bad att jag skulle komma och rädda henne från kylan. För hon jobbar nämligen med att sälja jordgubbar i sommar och då sitter man ute hela tiden och eftersom att denna sommar tycker det är så kul att ändra väder stup i kvarten så blir det bara bajs av alltihopa. Hon satt alltså helt blöt och frusen nere vid konsum och ville att jag skulle komma och lämna lite regn- och vinterkläder åt henne så hon skulle slippa dö. MEN. Jag var ju långt borta hos Sofie så det blev ju lite svårt att bli hjälte för sekunden. Men så fort det var dags att åka så skyndade jag mig så myckert som bara möjligt. Det gick ju inte jättebra kanske eftersom att jag åkte buss. Och då är det ju busschauffören som bestämmer. AJDÅ DÄR SPRACK DET. SÅ. därför så var jag inte hemma förän klockan två och då var det ändå bara en timme kvar till Julia slutade. Så det kändes lite onödigt att cykla dit och sen hem igen. För jag är inte den snabbaste cyklisten om man säger så. Men nu är hon hemma och vi ska mysa MYSA.
.
tack och hej leverpastej.
.
Veronica Maggio – I staden växer inga blommor

HERE I GO AGAIN ON MY OWN..
HEJSAN HOPPSAN LILLEBROR.
.

JA. då var det en ny dag och den blir ungefär likadan som igår. Att jag har hand om William. Men han är på golfen idag också, mellan nio och två. så då passar jag på att träffa min kära vän SOFIE. Har inte träffat henne på en evighet känns det som. Visst vi sågs i helgen, men det räknas inte för då hann vi inte ha något "cornelia-och-sofie-talk" så därför blev det akut nu. Man har som ett behov av att prata varann som man bara måste utföra (eller vad man säger.) PLUS. Att hon åker till spanien nästa vecka och är borta i en evighet. På min födelsedag. SNYFT. men jag är ändå inte hemma då heller. SATT.
Men i alla fall så passar vi på att ses idag då istället eftersom vi snart inte kommer ses på typ TRE veckor. Det blir finfint att få träffa henne igen. har verkligen saknat henne. Vad vore jag utan henne liksom.
Nu när vi träffas så ska vi äta frukost tillsammans och prata sönder våra munnar. LÄNGTAR järnet.
.
MEN. Nu ska jag äta färdigt min frukost i ett hast innan jag ska rusa iväg till bussen. Det känns så ovant att åka buss. För jag brukar alltid köra moppe när jag ska någonstans. MEN. Nu är den inne på service för den går tydligen lite ORENT. inte OKEJ.
Så nu får jag ta mig fram med buss. Så jag tar min första buss på flera flera veckor nu. Känns nästan lite spännande. HEHE. nämen.
.
tack och hej leverpastej.
.
Calle Kristiansson – Here I Go Again

QUE SERA SERA.
.
EFTERSOM att jag är femton år och ska fylla sexton (nästa vecka faktiskt), så har jag precis gått ut grundskolan. Jag har inte riktigt förstått det än helt. Men jag har börjat inse det lite grann nu. Och det gör mig både GLAD och LEDSEN. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta som man brukar säga.
Det är så blandade känslor och tankar för jag har precis lämnat den mest fantastiska klassen och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna gå i skolan varje dag utan de. Min underbara konstiga klass. Det finns inga som de. Vi var så otroligt tajta och det är så typiskt att man ska skiljas när man är som närmast varann. INTE OK. Men som tur är så kan man ju fortfarande träffas. även om det inte är samma sak så funkar det ju ändå. För man vill ju inte gå om ett år direkt. hehe. man måste gå vidare i livet. vilket jag är på väg att göra. eftersom att en ny skola och en ny klass väntar nu efter sommaren. GYMNASIET. helt sjukt vad fort det har gått.
.
JAG gick ju nyss i mellanstadiet och var så glad över att jag fick börja sminka mig. Jag var ju alldeles nyss sju år och höll min nyfödda bror i famnen för första gången. nä förresten jag satt nyss på dagisgolvet och lekte med barbie. VAD händer liksom? nu har jag gått ut nian. NIAN. Allra högst uppe i näringskedja, inom grundskolan.
Det har ju typ alltid varit nian man har varit rädd för när man var yngre. världens respekt liksom. Och nu var det jag som gick i den klassen. ofta någon skulle vara rädd för mig och mina kära före detta klasskamrater. Jag känner mig ju fortfarande som en liten korv. undra om man någonsin kommer känna sig stor. hehe.
.
MEN jag tror inte jag vill bli stor. Jag trivs rätt så bra med där jag är nu. Jag tycker om att längta efter något hela tiden. Just nu längtar jag efter sommar och sol. Och jag har många förväntningar inför gymnasiet. Det kommer nog bli AWSOME.
Så det här med att sluta nian. Det känns skönt att sluta, men jobbigt att lämna alla fina människor. Men samtidigt så känns det väldigt roligt göra något nytt. En förändring. En ny milstolpe i livet.
Man måste ta dagen som den kommer liksom. Det får mig att påminnas om min förra klassföreståndare HANS. Han är helt Wonderful. Seriöst den bästa läraren. Han sa att det som händer, det händer. What will be, will be. Que sera, sera. det kommer från en sång som är jättemysig och harmonisk (oj "harmonisk", vilka konstiga ord jag använder). Men den är värd att lyssna på.
Doris Day – Que Sera Sera
.
tack och hej leverpastej.

DET ÄR INTE SOM DET SER UT.

.
JAG blev lite sötsugen och bestämde mig för att baka något gott och enkelt. Efter en stunds funderning om vad jag skulle orka baka så slutade det med havrebollar. Nä vänta nu. det heter det väl inte? just det chokladbollar. så var det. hehe.
nämen om sanningen ska fram så vet jag att det heter chokladbollar, men det står havrebollar på ICAs havregrynspaket, vilket är väldigt konstigt. Rent av ett litet störningsmoment för mig faktiskt.
Visst. Det låter nyttigare med "havre" istället "choklad", men då tycker man ju att det borde vara någon märkbar förändring i receptet.
Det enda som ja kunde se som var skillnad nu var att det var en fjärdedel mindre socker i, men det är ingen MEGAskillnad direkt och alla vet ju att chokladbollar är onyttigt. SÅ. Vem försöker ICA egentligen lura.
.
MEN hur som helst så blev chokladbollarna goda och det är det som räknas. Själv har JAG inte smakat de än (jag har faktiskt inte ens rullat de), men det var pappa som kom hem precis när smeten var klar och smakade en bit. Och han gav bra kritik så jag får lita på honom.
I och med att han kom hem så insåg jag hur ensam jag har varit idag. Det är verkligen ingen som har varit hemma idag. Förutom jag. Inte ens Doris (vår katt) har varit hemma, hon har också varit ute på andra ärenden.
Vad hon har haft för sig vet jag inte. Kanske jagat möss eller något. HEHE.
Men det har varit skönt faktiskt. Att inte behöva bry sig om någon för en dag. Förutom min bror då som jag är barnvakt åt, men han har ändå varit hos en kompis och på golf så jag har inte behövt ha så mycket ansvar.
Jag tror man kan behöva såna dagar då man bara behöver tänka på sig själv. Det kan låta lite egoistiskt men ändå en sanning enligt mig.
.
tack och hej leverpastej.


OOPSIE DAISY.


HEJ HALLÅ DÄR KÖP BLÅBÄR
.
ALLTSÅ. Jag tänkte att jag kunde berätta att jag har sommarlov precis som de flesta andra nu. och vad gör jag på mitt sommalov? JA. idag och de närmaste dagarna ska jag bara vara hemma och hålla min lillebror sällskap. han heter William och är helt och hållet en underbar bror. jag kan berätta mer någon annan dag om vad som händer på mitt lov, för det kommer bli en väldigt händelserik sommar med mycket känslor. begravning, bröllop, avsked av syster och börja gymnasiet på samma sommar det är ingen lek kan jag säga. men men vad ska man göra liksom. hehe.
.
JUST nu så är han på golfträning och har lämnat mig ensam i huset. SÅ. tanken var att jag skulle ta vara på min tid ensam och göra en massa bra saker. Diska, städa i köket och sortera och torka ur alla kökslådor och skåp. MEN. så blev det icke. däremot så var jag duktig och tvättade lite granna, men det täcker inte helt mitt samvete, eftersom jag har lovat mamma de andra sakerna också. Hon sa med egna ord att jag var hennes lilla hushållerska denna vecka. så ja vad ska man göra liksom. Hennes önskan är min lag. hehe.
.


.

NU ska jag snart ta tag i mina sysslor. men jag kan ju tillägga att jag har börjat läsa en otroligt fängslande bok. och det mina vänner är inte something common för Cornelia i vanliga dagar. Dels för att jag inte är någon snabb läsare, men också för att jag är ganska kräsen och vill att bökerna ska ta mig med storm direkt. och det har denna bok gjort. den heter "Saras Nyckel" och är en stor rekommendation till andra-världskriget-intresserade. jag tror faktiskt att det har blivit en tradition att läsa på sommaren. det är så sjukt MYSIGT. För då har man all tid i världen. TYP.
.
tack och hej leverpastej.

EN BÖRJAN PÅ NÅGOT NYTT.

.
JA
. Då var det dags. Nu har äntligen Cornelia Helleday skaffat en blogg. Eller? HAHA. Nä men jag har länge tänkt starta en blogg på grund av att jag har många fina bilder som bara ligger och  skräpar på min dator. Till ingen nytta. Och det kändes ju lite dumt, så då fick en blogg bli de stackars oanvända bildernas räddning.
Sen är det ju också kul att ha någonstans där man kan skriva sina tankar. Och så. Som en dagbok typ.
.
jag inviger med en nytagen sommarbild. Härligt.
Det vore ju väldigt mycket trevligare om man var brun. Men sommaren har ju bara börjat, så det är ju lugnt. Förhoppningsvis, om det ville bli lite mer sol alla fall. Men vad snackar jag om. Det är ju inget snack om saken. det kommer bli SJUKT varmt snart. Lovar.Om inte så finns det ju alltid solarium. Hehe.
.
tack och hej leverpastej.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0