MINNEN.

.
GICK idag efter skolan med en massa underbara tjejer från gamla klassen och sofie till nolia för att hälsa på och stötta våran gamla skola som hade friidrottstävling. det var kul attt sepå istället för att medverka men man fick otroligt många minne. och man isåg verkligen att: jag går inte här långre. jättekonstigt.
men det var kul att träffa alla, och hans. hur mys som helst.
.
.
tack och hej leverpastej.

VARDAGSDAGAR.

.
SÅG ut så här idag. orkar inte skriva så mycket mer.
.
.
halsduken jag har på mig på sista bilden. den är ny och jättemysig. jonas har en likadan och han köpte den verkligen först. men den är så fin.
.
tack och hej leverpastej.

JUSTICE.

HÄR kommer ett meddelande till alla som inte fått datorer på midgård.
.
hej. vi är representanter från arenakultur som varit på möte idag med faroki angående datorerna. faroki kunde inte ge några konkreta svar på våra frågor, därför ska vi ha ett till möte med högsta chefen imorgon eller i början på nästa vecka , för att få veta vad som händer med de utlovade nya datorerna. innan vi har fått svar på vad som kommer hända, så råder vi er att INTE hämta ut de datorer som delas ut imorgon. allt för att vi skall kunna driva den här frågan vidare.
TACK/ representanterna i arena kultur. 
vidarebefodra gärna dettta till alla berörda.
.
för er som inte alls vet vad detta handlar om så kan jag ju berätta att hundrasextio elever på midgård. (obsevera endast midgård i hela umeå) ha inte fått sina datorer än. Musik 1, arena natur 1, och alla tre arena kulturklasser. alltså är jag en av dessa.
vi har väntat på dessa förbannade datorer i en hel himla månad nu.
Redan första veckan sa de till och med en dag och tid då vi skulle få de. alla var förväntansfulla. och längtade. tillslut kom dagen och vi fick veta att vi inte skulle få de då. det blev framflyttat någon dag och när den dagen kom hända samma sak. inga datorer där inte.
mer och mer hopp och glädje började sakta men säkert försvinna hos eleverna. Men vi fick då veta att veckan efter skulle vi få de för de hade inte hunnit installera alla program på alla datorer än och det var tydligen orättvist att dela ut datorer till bara en arenakulturklass i taget. så då fick vi vänta igen. men vi höll hoppet uppe ändå.
efter en vecka blir vi svikna igen och får veta att arenaklasserna aldrig varit prioriterade från första början som skolan sagt. vilket är väldigt konstigt eftersom vi har mest teoretiska ämnen på hela skolan. man kan ju förstå att media, musikproduktion och film fick före. men sedan gick det över gränsen när teater och dans fick sina.
vi stod där med hakan ner till tårna och ögonbrynen nuddade näsan. helt sjukt.
.
alla blev bara mer och mer upprörda av denna dåliga och lögnaktiga information. klagade gjorde om någonting.
sen fick vi förklarat av våra mentorer att vi inte vari prioriterade och att datorerna skulle komma den tjugoandra september. och vi skulle tidigast få de vecka trettiosex.
det fanns alltså inget annat att göra än att klaga, vänta och sucka. så vi väntade.
veckan kom och i tisdags fick vi veta av självaste datateknikerna att vi skulle få de dagen efter. alltså onsdag.
man trodde inte att man hade någe hopp kvar men man upptäckte snabbt hur alla blev glada igen och förvånade över hur veckorna gått snabbt. alla taggade.
.
det blev onsdag och gissa vad som händer.
jag vet. de sa att våra datoreR INTE finns. att de aldrig blivit PRODUCERADE. helt stört.
det gick en massa rykten om att vi inte skulle få några datorer förän efter jul och en massa annat. alla blev så ruggigt förbannade. i stort sätt alla gick och pratade med rektorn och teknikerna den dagen.
av rektorn fick vi veta att vi kommer få datorer innan jul, så det var bara ett rykte om motsatsen. men inte resten. vi skulle inte få nya datorer. vi skulle få ett år gamla datorer som blev inbeställda förra året. dock så sa hon att de var oanvända. mend et fick vi senare veta att det var fel också. de var begagnade. östra gymnasiets treor från förra året hade haft dei ett år, så de var alltså inte bara gamla utan och smutsiga och använda. det kunde ju seriöst inte bli värre nu.
jo det kunde det för vi fick veta att vi inte skulle få nya datorer ens efter ett tag. ni ska bara veta vad alla var ursinniga då. sen fick vi till slut också veta som grädde på moset, att så här var det tänlkt redan från början. att ungefär tvåhundra elevr skulle få begagnade datorer. så det var alltså redan bestämt.och allt detta för att kommunen vägrade betala pågrund av deras lilla sparbössa. hur tänker de seriöst.
alla hundrasextio elever var arga, lednsa, kränkta, besvikna och särbehandlade. ingen rättvisa där inte.
lärare och rektor blev mer och mer arga och upprörda. det fanns i stortsät ingen glädje kvar. jag mådde så ruggigt dåligt liksom alla andra också.
.
folkmringde sina föräldrar som blev arga. alla var arga. alla pratade om det. och grejen var den att det var inte alls midgårds fel, förutom att de gett ut fel information. men annars var det endast kommunen.
.
alla elevr blev så upprörda så vi var bara tvugna att göra något. så en klass ringde tv4 som kom dit och filmade och intervjuade. som förövrigt visas nu ikväll.
vi ringde vk. och de intervjuar idag. vi var alla beredda att gå långt med det här. 100 procent skulle vi satsa. de skulle inte få. komma undan med detta. de hade så sjukt många emot sig också.
vi mailade den ansvarige för det hela. Faroki. "tuttifrutti".
och han kom till skolan idag. vi togut ca tre representanter från varje drabbad klass och hade ett möte med honom. vid ett idag.
.
vi var väldigt bra. dock var inte han liksbra, för han kunde inte svara konkret på några av våra frågor. han bara fortsatte att säga att han  inte kunde lova eller svara på det.
vi satt länge och diskuterade. men eftersom vi knappt kom någon vart för han intenkunde svara så blir det ett möte imorgon också förhoppningsvis om den högsta chefen kan komma. då blir det andra bullar.
.
det är i alla fall datorhistorien.
åh jag blir så arg av att bara tänka på det.
.
och folk blir typ förvånade av att vi går så långt med det här och över att vi har så bra argument. men det är väl självklart att vi gör något åt saken. man kan ju inte bara sitta och klaga. det blir det ju inget av. folk tror typ att unga inte kan ta tag i något själv. vilket är ruggigt fel.
.
som på affärer när man vill lämna tillbaka något så vägrara de låta en göra det när man själva kommer. man måste verkligen bli arg och klaga för att få sin vilja igenom. går inte det så tar man dit sina föräldara och då går det minsann. det är ruggigt dålig stil.
så ska det inte behöva vara. detta handlar om rättvisa. och det är väl ändå vad sverige hela tiden snackar om. speciellt nu när det precis varit val. alla ska ha samma tillgångar. börja på samma nivå, samma rättigheter. det ska vara rättvist. JUSTICE. och det är det vi kämpar för. varför ska vi hundrasextio elever bli leftovers. och inte ha samma rättigheteer som resten av samma ålder. speciellt när vi har blivit lovade.
vissa kanske tycker att vi har gjort alladeles för stor grej av det här. men jag säger bara släng dig i väggen. detta är en stor grej. det hadlar om att bli rätt behandlad. särbehandlade är vi nu för stunden.
.
tack och hej leverpastej.

SOUP.

.
DENNA dag har varit lika fruktansvärd som varje tisdag. riktigt seg och jobbig. vi började dagen med idrott ute. vi hade typ friluftsliv och skulle då vara ute i skogen och elda och grejer. dock gick det lite bättre idag på¨franskan. har bestämt för att hålla ut detta år, det blir najs för meritpoängen.
.
efter skolan skulle jag egentligen traffa fiiiiinnnnnSTINA. men jag har så ruggigt mycket saker nu, ha typ aldrig haft så här mycket. sjukt utslitande. redan less på skolan, är det bra eller????
har i alla fall varit duktig och gjort ett schema över allting och till och med gått in så mycket för det och skrivit hur mycket tid jag ska spendera på varje grej. så jag har suttit vid köksbordet hela kvällen.
fick mycket gjort alla fall.
.
hade bestämt mig för att efter plugg gå och sätta mig framför gossipgirl- nya avsnittet för idag. men då upptäckte jag att julia var inne på msn. så vi pratade lite. sjukt kul att äntligen få kontakt med henne. finns inte ord för saknaden.
så jag satt prallelt med henne och gossip girl.
.
och nu kom pappa och påminde mig om att det är midnatt. alltså dags att gå och lägga sig. hhaha. söt.
.
just det när jag kom hem så var jag så hurtig och väldigt less på mackor så jag lagade mat åt mig själv. soppa jag vte; inte så svårt. men jag lagar aldrig mat så jag är nöjd.
grönsakssoppa, inspiration från ida stoltz. gott gott.
.
nu; sova.
.
tack och hej leverpastej.
..
oj hejdlöst vad underbart fins bilder (hahah eller). förlåt. men jag orkade inte fixa till. taggar våra datorer som förhoppningsvis kommer i veckan. men tyvärr så har man ju typ slutata hoppas.

AUTUMN DEL 2.

.
ÄNNU fler bilder med den finaste flickan.
.
tack och hej leverpastej.
.

DANCING IN THE MOONLIGHT.

.
SLUTADE idag vid kvart i tre och direkt efter så bar det iväg bak på emmas pakethållare till stan där jag skulle sitta på kyrkan och plugga med jonas. fick faktiskt en del gjort. vi var väldigt duktiga. sen vid halv sju så var jag på UBC för att dansa med tjejerna. det var sjukt kul bland annat tjejen ovan. mysiga flickor. ska bli kul att danssa med de alla.
.
sen gick jag och marika til stan för att sätta sig på en buss hem. då träffade vi julia. sjukt kul att prata med henne också. MYS.
.
nu: mer plugg. denna vecka är väldigt häktisk. kommer inte bli så mycket blogg. tyvärr.
.
tack och hej leverpastej.
Joseph Washbourn – Dancing in The Moonlight
NÄGON mer än jag som bara tänker på eva och adam när man hör denna sång. haha.

FROSTEN KÄNNS ALLDELES FÖR NÄRGÅNGEN.

HAR idag varit hemma hos jonas. vi ha inte gjort mycket alls. jag har gjort hemprov i matte. nästan färdig nu. jonas hjälpte mig så fort det behövdes men annars så sysselsatte han sig med datorn. hehe.
sen så åt vi från gårdagens goda kladdkaka och annat slisk. och såg på två och en halv filmer. haha nördar. men sjukt skönt att inte göra något. bara ligga i hans säng och bara glo och skratta åt saker. vi dåg först på den underbara barnfilmen Wall-e. älskar den. så ruggigt gullig.
sen så gick vi raskt vidare med SAW 4. hehe. en typ av skräckfilm. men är typ inte en skräckis. utan mer bara äcklig. men sjukt bra. taggar sjuan som kommer ut i 3D i oktober.
.
sen kom familjen hans hem. så då blev det prat och skratt, parallelt med potatisbullar och godis. mm. god blandning.
när det sedan väl bar iväg hem så var det ruskigt kallt. forst på moppesadeln. hjälp säger jag bara. det var ju typ en minus. vinter?  usch.
och det var fuktigt och allt så när jag körde så immade glaset igen så jag var tvungen att öppna det emellan åt. vilket resulterade i huvudvärk/brainfreeze. frosten är alldeles för närgången.
.
och igårnatt efter bowlingen så åkte jag och sofie till stan för att gå till stadskyrkan. sen sov vi på vår kyrka och myste framför "mean girls" med prat och godis, popcorn, pringles och o'boy. hehe. gott.
.
nu: sova.
.

NATTBOWLING.

.
sen efter jag och jonas bakat och myst med annat. (bland annat hemprov i matte *suck). så bar det iväg på moppen i en graders plus mot bowlinghallen. där dukade vi upp på ett bord. vår tårtamed ljus och ballonger och serpentiner. och fyra wienerbröd till oss, josef och sofie såklart. och kamera i högsta hugg.
såg ut som ett riktigt barnkalas. hah. men vi är ju barn så.
.
efter några minuter kommmer sofie indragandes på josef som har ögonbindel och hade haft hela bussresan dit. det såg ruggigt flum ut.
det vra nattbowling så det var hög musik och uv-ljus på. så riktig stämning var det. josef blev väldigt överraskad. det syntes. dock så skrek han inte som man har sätt på överraskningsfester på film. men det dög. haha. otroligt förvirrad alla fall.
.
nä det väl var dags att börja äta denna goda kaka så upptäckte vi et problem. inga tallrikar, inga skedar. vad skulle vi äta med, vad skulle vi äta på.
vi löste det genom att sno två gafflar och två tallrikar av stället. fick nog inte det egentligen, men ingen såg och vi lämnade kvar sen så. ingen skada skedd.
.
sen började vi själva bowlingen. galet kul ingen av oss hade bowlat på typ fem år. så det fanns i princip inga kunskaper kbvar. vilket märktes tydligt. allt byggde på tur. haha. när det väl gick bra och man trodde att det berodde på skicklighet så ändrade man sig väldigt snabbt när det gick sämst gången efter. hah. men sånt är livet. kul hade vi minst sagt. en lyckad kväll. och det vet jag att alla tyckte. speciellt josef.
.
tack och hej leverpastej.
.
GREAT STUFF.


.
JAPP. alltså idag så for jag iväg till denfinastepåjorden. för att mysa med honom och förbereda lite grejer. vi skulle nämligen baka en kladdkaka och fixa lite inför kvällen. för vi skulle överrraska josef på hans födelsedag. så vi bakade kladdkaka. den blev sjukt god. tack vare Idas (jonas syster och min kära vän) underbara recept.
vi är såååå duktiga på att baka. eller alltså jag är riktigt usel på att fälja recept men denna gången blev det bra. så guldstjärna till oss.
härlig dag. och tack till ida för den goda soppan. gott.
.
tack och hej leverpastej.
.


AUTUMN DEL 1.

.
NÄSTA inlägg med foton av min supervackra vän sofie. från när vi var ute och fotade för någon vecka sen. jag evt jag är seg. men nu är alla redigerade.
.
förresten. denna helg kommer nog inte innehålla så mycket inlägg för jag har fullt upp. jag ska nu först, snart till jonas och vi fixa i ordning en sak som kommer hända senare idag. jag berättar senare. typ på måndag. för det är inte förän då jag komemr hem.
.
tack och hej leverpastej.
.DET BLIR INTE ALLTID SOM MAN TÄNKT SIG.

.
IGÅR så slutade jag redan vid tjugo i ett. sjukt skönt. vi hade nämligen inget torsdagsblock som det kallas.
då var det så att jag skulle träffa denna fina kille ovan.
men han slutade flera timmar senare. vilket kändes lite jobbigt ända tills han erbjöd sig att låna ut sin dator med alla filmer han har där. hehe. så det var ju najs.
så efter skolan gick jag och emma iväg mot dragon. vi hade lite problem att komma in skolan dock. för de bygger ju om all ovcer the place.
men till slut så.
vi gick i korridorerna och emma sa i princip hej till alla medan jag höll på att skratta ihjäl mig åt folk jag kände igen från när jag var liten. haha. så kul att se hur folk ser ut efter så många år.
sen så träffade vi jonas och fick datorn, och sen visade det sig att emma kände jonas kompis. vilket var väldigt insnurrat. världen r ju pytteliten. speciellt umeå.
sen alla fall så gick jag till kyrkan och pluggade parallelt med bambi på. sen när jonas väl kom så det första han sa när jag öppnade dörren var att han var tvungen att åka iväg och jobba med det samma.
jahopp. aja. skit i mig bara. hahah nämen.
men sen så visade det sig att han inte alls hade struntat i mig. för då frågade han om jag ville förlja med och jobba. och det ville jag ju. så vi gick tillbaka mot dragon och packade upp datorer.
så nu: kasching i kassan.
DET BLIR INTE ALLTID SOM MAN TÄNKT SIG.
.
tack och hej leverpastej.

PUMP UP THE JAM.

IGÅR var jag tvungen att gå tidigare från dansen för jag skulle nämligen träffa emma för att vi sedan skulle cykla vidare till sagateatern.
där hände PUMP UO THE JAM. en typ av dansföreställning/show.
det vra ganska så bra. men ibland väldigt segt. de drog ut på det väldigt mycket. men de var fortfarande väldigt duktiga på sin grej. tajta var de.
dock så skulle vi sitta och anteckna under tiden för att redovis sen nästa vecka för dansläraren. blä. men men.
.
tack och hej leverpastej.
.
HAR ingen bild att visa så jag bjuder på en emma. fin flicka.
.


I'M YOURS.

.
tack och hej leverpastej.

ONE PERSON.

TO THE WORLD
YOU MAY BE ONE PERSON
BUT TO ONE PERSON
YOU MAY BE THE WORLD
.
BARA en väldigt underbar dikt som jag endast älskar. sanning. och något som för vissa kan vara väldigt viktigt att komma ihåg.
även fast det kan kännas som att man bara är en bland alla andra. så är man unik. man är vacker och syns för den man är.
.
TO THE WORLD
YOU MAY BE ONE PERSON
BUT TO ONE PERSON
YOU MAY BE THE WORLD
.
tack och hej leverpastej.
.


ARENA KULTUR. DEL 2.

.
FLER bilder från friluftsdagen. lite jobbigt med så mycket bilder för en händelse kan vissa tycka. men det var ju en hel dag. och då blir det mycket. vad ska man göra liksom.
.
tack och hej leverpastej.
.


IN FACT.

.

jag blev nominerad av Marika Elgale

dom som blir nominerade måste skriva ett inlägg

på sin egen blogg.

i de inlägget ska du skriva 7 fakta om dig själv.

- och sedan nominera 7 andra bloggare

7 fakta om mig:

 

Jag är väldigt otålig, har inget tålamod alls.


Jag har ett ärr under hakan, men ingen aning varför.


När jag var liten ville jag bli syerska- som jag kallade det.

 

expert på att gråta.


Jag har i stort sätt aldrig beslutsångest, men jag ångrar mig fort.


Jag gör mitt bästa för att hjälpa folk runt omkring mig.


är beroende av skratt.

.

JAG NOMINERAR:

.

julia helleday

sofie kollberg

emma persson

alice risholt

stina persson

emilia kottorp

olivia nilsson

.

tack och hej leverpastej.


SPEAK OUT LOUD.

.
TRÄFFADE den här sötiskorven idag på stan. bara för att mysa med henne i en liten hörna på café station och pratasönder munnen. det var jättemysigt. har längtat efter att få prata med henne. det är alldeles för långa mellanrum mellan varje gång. inte okej - som marika skulle sagt. hehe.
fiiiiinlydia.
vi köpte oreos och lite annat gott innan vi strandsatte oss på station . det är så dyrt där. men så ruggigt mysigt. så vi köpte fika på ica men myste på station. mys. så äkta oss att köpa och äta oreo's. älska.
.
tack och hej leverpastej.
.
TUGGA OCH SVÄLJ.

.
NÄ VADÅ DÅLIG MAT PÅ VILDMANNA?
haha. en liten intern grej med klassen.
lite inspiration till skolfoto.
.
tack och hej leverpastej.

ARENA KULTUR. DEL 1.

.
IGÅR var hela arena kultur- folket på nydala. det var nämligen friluftsdag och det var tävlingar och sånt. det var faktiskt sjukt kul. trodde det skulle vara segt. men galet skoj hade vi.
dock så förlorade vi ganska hårt. men vi vann utan tvekan i hejarramsa. och det är inte något jag bara säger. utan det sa faktiskt mentorena också. hehe.
"B STÅR FÖR BÄST.
B STÅR FÖR BRA.
B STÅR FÖR BAJS PÅ C OCH A."

haha. coola klubben. nä vadå mogna?
vi hade våra små rörelser också såklart. den kommer nog bli en stor legend med tiden utan tvekan.
härlig dag med härligt folk. dock så lekte jag och emma aldrig i lekparken. det blir någon annan dag istället. men vi sysselsatte oss med annat skoj istället. som att plåta ankor och bara vara allmänt coola. YEAH.
.
.
tack och hej leverpastej

FRI LUFT.

.
JA då bär det iväg ut i dagens väder för att träffa emma på fordonet och dra vidare till nydala. vad som händer där vet jag inte. uppdaterar er senare.
.
tack och hej leverpastej.

DU HADE TID.

.
MIN underbara klocka som jag köpte för någon vecka sedan. bara på ett vanligt stånd mitt i stan. tycker verkligen om den. dock så har jag inte riktigt lärt in mig att kolla på klockan istället för mobilen för att ta reda på tiden. men det blir väl tillslut naturligt. det är tur man har vänner som påminner en. hehe.
.
nu ska jag och mamma se vår typ hundrade film för denna helg. vi vet. fyrkantiga ögon. men det passar oss. HEHE.
och imorrn blir det friluftsdag från tio till två. blir säkert najs. jag och emma ska alla fall leka i lekpark. barnsligt gillarr vi mycket.
.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Du hade tid
.

LOVE THE WAY YOU LIE.

.
HAR precis sett klart den typ sorgligaste filmen. okej inte den sorgligaste. men en av de. ha sett många.
Det var ett tips från kin vän marika. och jag tipar vidare. den heter i am sam. handlar om en man som är utvecklngsstörd. han har fått ett barn och mamman lämnar honom och barnet. han uppfostrar barnet och vid sju års ålder så tänker staten ta henne ifrån honom. för de anser att han inte kan ta hand om dottern med tanke på hans störning.
den är helt grymt bra. men helt sjukt vad jag hulkade. är det inte konstigt hur man kan gråta av en film. jag gör det jätteofta.
.
filmer kan väcka så mycket känslor. man sätter som in sig själv i situationen och tänker hur det skulle vara om det handlade om MIG. jag undrar var alla filmskapare får sin inspiration ifrån. ja menar det måste ju avspegla på något. något de sett, hört, upplevt, tänkt. något som berört de. eller bara något de tyckte var bra. eller dåligt.
I vissa filmer brukar det ju komma fram att den är "based on a true story". men jag undrar om inte alla filmer egentligen är det. inte att exakt allt har hänt på riktigt. jag menar skräckisar och sånt är ju lite overkliga. men själva tanken avspeglar väl ändå något. oftast så finns det någon slags tanke bakom.
är filmer faktiskt bara en "förverkling" av våra tankar.
och vi som ser filmerna. vad är det som gör att vi tycker om de. handlingen verkar bra. spännande, rolig, romantisk. man väljer ju efter vad man är sugen på. beroende på ens humör. ens TANKAR för stunden.
.
nu finns det ju sjukt många filmer och fler skapas vareviga sekund. tänker man inte jätteofta och undrar hur många olika stories det går att hitta på.
men oftast så är det ju ungefär samma handling, skillnaden är mest bara att det är från en annan vinkel. ett annat perspektiv. vi ser saker olika. och gör saker olika, eftersom att vi tänker saker olika. därmed fler filmer, böcker och åsiker. vi funkar ju bra konstigt alla fall.
.
tack och hej öeverpastej.
Eminem – Love The Way You Lie

VOTE, WALK, TALK, DRIVE.

.
JAG och mamma bestämde oss för att ta en promenad i det underbara höstvädret. och samtidigt gå och rösta när vi ändå var igång. eller alltså hon skulle rösta.
se fortsatte vi från röstningen mot promenad. vi gick till vattnet som vi lyckligt nog har ganska nära. det vra jättemysigt att få prata och bara umgås med min mor. fin tid.
och det var också härligt med en promenad. det händer inte så ofta. men nu så.
.
sen när vi kom hem så drog jag och mamma iväg med bilen till en parkering där jag för första gången skulle försöka starta en bil och så. ni kanske tänker. men det är ju inte så himla svårt. inte så stor grej. men det är det för mig. det var enkelt att starta det var det. men sen när det kom till alla pedaler så blev det lite svårare. en efter några motorstopp och omstartningar så kunde jag ändå hyfsat. jag kan faktiskt stolt skryta med att mamma sa att jag var duktigt och att jag hade lärt mig snabbt. så jag är glad.
.
nu ska mamma lära mig använda gräsklipparen. får se hur det går.
om ni undrar vart resten av min familj är så ha william varit på golfen typ hela dagen och pappa glassar i barcelona med jobbet.
.
.
tack och hej leverpastej.

MITT KORS.

.
NI kanske och har märkt att väldigt många går omkring med ett hängkors i örat. det är sjukt snyggt. och jag är så sjukt egen ibland så jag ville också ha ett sådant. så udnerbar detalj bara. de jobbiga var bara att det inte fanns kvar några i någon affär. jag hade letat tro mig. jag hade till och med gått över från att leta efter örhängen till att leta fter halsbans med kors på som jag kunde göra om till örhängen själv. efter lite letende och jag tillslut hittadeett halsband så slog det mig. så ruggigt ovärt att köpa ett när man kan göra det helt själv. mycket billigare. vi hade inget hjalsband med ett kors på hemma heller konstigt nog så det blev til att göra korset själv också. jag använde mig av ståltråd. det tog cirka tio minuter och kostade mig endast de minuterna. så sjukligt värt. jag säger bara tack och lov att jag inte köpte halsbandet. det blev väldigt bra enligt mig.
ett tips att rekommendera för det som orkar ge det tio minuter.
.
tack och hej leverpastej.

FATSO.

.
HAHA igår efter att mamma hämtat mig i stan så bestämde vi oss för att göda upp oss själv. och efter flera tankar fram och tillbaka så kom vi fram till att maxi skulle bli nästa stopp. Först hade vi tänkt NK men det är så ruggigt dyrt och inte alls så speciellt goda grejer ändå. så maxi blev det. vi köpte allt möjligt "slisk". som vi brukar kalladet. vet inte riktigt varför men. typ att det  är lite sliskiga saker men man tycker det är gott ändå. så ja.
vi köpte tre wienerbröd med choklad, två glasswienerbröd, en fetstor limpa, ett oreospaket, jordnötsmör, nutella, lemon curd, nästan ett kilo godis och en flaska portello. hahah. fatso.
det låter väldigt fett och äckligt när ma räknar upp det så här men det var sjukt gott alltihop.
vi ha långt ifrån ätit upp allt än. så detta blir väl den framtida frukost, lunch, middag nu då. haha nä. men.
det vra lksom en sån här dag då man verkligen var sugen på en massa slisk och grejs.
när vi åkte ifrån maxi så skrattade vi bara åt oss själva för att vi var så patetiska. men men.
mamma tog upp den uppenbara fråga. hur kan man egntligen vara sugen på en massa fett och socker? är man så desperat. haha antar att människan funkar så.
vi åkte alla fall hem och la upp allt gott och satt och fetade oss framför en film vid namn peakcook. jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den filmen. men. den var inte jättebra. kallad triller, men det tycker jag inte riktigt att den passar in på.
.
igår gick jag och la mig hyfsta tidigt faktiskt. och precis när jag hade lagt mig sängen så insåg jag att jag gick och la mig tidigare på en lördag än på vardagarna. hur är det möjligt. jag har hört att det brukar vara tvärt om. weird. haha.
.
.
HAR ni sätt föräldrfällan. då vet ni att de där äter oreos med jordnötsmör. jag och mamma blev så taggade så vi var bara tvungna att pröva det. jag fick en massa minnes från yngre dagar. oj vad gammal jag får mig att låta. nä men. jag tänker bara på varje gång jag och julia har sätt den och undrat vad det var de åt. vi förstod inte att det var oreos och jordnötsmör. och sen blev vi väldigt nöjda när vi väl upptäckte det. saknard en tiden.
.
tack och hej leverpastej.

LÖFTET.

.
JAPP. idag efter en kort natt med långa drömmar hemma hos min sofie. så drog vi iväg med buss efter buss för att tillslut hamna på umedalen. som jag nämnde häromdagen så skulle vi hjälpa till på dagisets öppet hus och måla ansiktsmålning på barnen. det var sjukt kul. var inte där så länge heller. så man hade ändå hela dagen kvar efter.en massa andra som vi känner var också där så det var riktigt skoj. och barnen är så söta. kan man vara mer tacksam en ett barn. det spelade liksom ingen roll om man målade fult, gjorde noga eller slarvigt. de blev alltid lika glada när de fick se sig ispegeln och upptäcka att de hade färg i ansikete. det var vaäldigt kul att se.
.
nu blir det film med mamma.
.
tack och hej leverpastej.
.
MINNS GÅRDAGEN.

.
DETTA var min utstyrsel igår. alltä mitt förutom den underbart fina skjortan som är lånad av olivia. sjukt snygg. brukar inte tycka om att ha på mig skjortor men ibland så är man bara på rätt humör.
.
tack och hej leverpastej.
.
NUMMER TVÅ.

.
MITT under den tiden då vi gick omkring och letade ställen att fota på så lyckades sofie kliva i nummer två. alltså avföring. med ett mer moget namn bajs. och inte vilket som helst. detta kom från en hund. antar vi alla fall.
hur som helst. vi märkte det när jag sa till sofie att sätta sig på marken för att bli fotad. då var det där. det kletiga och bruna under hennes båda skor.
Sofie började bara skrika blä blä. medan jag höll på att dö av skratt. det fanns inte tillräckligt med luft för att det skulle komma ljud från munnen. så mycket skrattade jag. inte riktigt sofie. till slut när hon väl hade lugnat ner sig. så satte hon sig ner för att mitt i parken börja rensa hennes skors undersidor med en pinne. hon var så söt. hehe. och det kom fram till slut att hon aldrig hade klivit i hundbajs innan. det har jag säkerligen gjort. haha.
så hon bara fortsatte att upprepa hur äckligt det var. vännen min. gjorde min dag.
.
tack och hej leverpastej.
.

AUTUMN.

.
var igår vid tolvtiden med den bästa i en mysig park mitt i city. hade bestämt oss för att fota lite höstbilder med hösten förger. dock så hittade vi inte så många gyllene röd-orange träd. men vi hittade andra guldfynd istället.
dessa är endast två av alla fynd. men de ända som är redigerade för stunden. ni får se fler senare.
jag bara älskar sofies hår. det är helt magiskt underbart. bara bryter allt och lyser precis helt rätt. det är härligt gånger tusen.
.
tack och hej leverpastej.

KEEP ON WALKING.

.
HAR dessa godingar på mig idag. det blir härligt. idag så slutar ja tolv och efter ska jag och sofie iväg och fota höstens färger. ni får se mycket bilder sen.
sen är det dans, klt, unite och sedan hem till sofie. nästa dag bär det iväg mot umedalen för att ansiktsmåla barn på dagiset löftet. där de har öppet hus imorrn. mellan elva och framåt.
sen kommer jag hem. så det blir nog inge mer än så här förän imorrn. hörs. trevlig helg.
.
tack och hej leverpastej.
.


LIVRÄDD MED STIL.


.
MINA bilder av olivia från i söndags. mysig stil. lite mer olivia i stilen än i "punkrocker"-stilen.
hon kände sig definitivt mer hemma i detta.
.
tack och hej leverpastej.
Kent – Livrädd med stil

LAUGHER COMES AFTER RAIN.

.
KANSKE lite svårt att se på bilden ovan. men om du sätter på dig dina förstoringsglasögon. flyttar blicken mot de utstickande sakerna nedanför benen. fötter kallas det. och på dessa fötter finns det ett par skor. och inte vilka skor som helst. nej nej. de efterlängtade skorna. skorna som jag länge väntat på och äntligen fått grepp om. ett par svarta boots med klack. jag vet alla har typ såna. men det struntar jag i. jag älskar de. och inte bara att de är billiga, snygga och bara helt rätt. de är nu alldeles precis upptäckta att vara störtsköna också. är det inte magiskt. jag trodde aldrig att jag skulle hitta såna skor. underbart var ordet.
de kommer bli välanvända vill jag lova.redan imorrn. både pappa och jonas sa frågande; ska du ha de imorgon redan. de kanske var ironiska men. är det inte väldigt självklart att man vill använda det som är nytt. så är jag alla fall. härligt.
kan ju bara berätta historien bakom dessa skor. har ju velat ha dessa länge. men de finns ju aldrig i butiken på skopunkten för de är så ruggigt populära. coolt ord.
och liknande skor i riktigt skinn kostar ju typ skjortan gånger två. så.
till slut efter att inte orkat vänta längre efter de ska få in fler. så. blev det till att beställa. men självklart så är de ju helt slutsålda på internet också. vad trodde jag liksom.
jag i princip kollade varje dag på hemsidan om de kommit in. så desperat och cool var jag.
till slut fanns de där att beställa. vad gör jag. jag beställer de ju såklart direkt, utan att tänka igenom vilken storlek som skulle passa bäst. jag gissar och skickar efter de. pengarna dras från kontot. jag får inget mil om att de är slutsålda.
då var det bara att börja vänta. dagarna gick otroligt sakta. men sen kommer den dagen. igår. då jag får sms om att de finns på posten. jag får en viktig kod i smset för att kunna hämta ut de. det var väldigt viktit att man sparade det smset alltså.
men vad gör jag.
jag är ju typ känd för mitt guldfskminne. så typ en sekund efter så blev det dags för min ständiga smstömning. för min mobil har nog det absolut minsta minne som existerar. det är inte ett skämt. obs. inte ett skämt.
så jag raderar alltså alla mina skickade och inkomna sms, och blir väldigt nöjd över att jag då kunde få fler sms igen. utan att ens slänga en tanke på mina skor. såklart.
.
sedan när jag pratar med pappa om att hämta ut de så upptäcker jag detta och dör i princip. var inte detta typiskt att nu när jag väl har fått skorna tillslut så kan jag inte hämta ut de. blä.
som tur var har jag en smart pappa. så han hjälper mig att fixa ut papper på beställningen och idag så for vi dit för att testa vårt egna lilla kvitto. efter mycket spänning och klumpar i halsen. så säger postkvinnan glatt. men självklart. och nu är de mina. sköööönt. bara älskar de. och de passar bättre än någonsin. awesome verkligen!!!
.
kan ju bara tilllägga också att dagen efter att jag hade beställt skorna så hände det uppenbara. de kom in i butiken i stan såklart. man blir ju bara mer och mer less alltså. men vad ska man göra liksom.
nu är de h'r alla fall.
.
den som väntar på något gott vantar aldrig för länge.
true so true.
.
tack och hej leverpastej.
Anders Widmark – Laughter Comes After Rain
.

FOREVER YOURS..
MARIKA skulle idag iväg till en bekant för att förändra sitt utseende lite. och inte vilket utseende som helst. utan denna gången handlade det om henes nacke. hon skulle nämligen låta denna bekant skriva en text på hennes nacke med permanent bläck. med mer bekanta ord. Tatuera sig. Hon skrev in en text på två ord. FOREVER YOURS. marika var galet nervös innan. men ruggigt taggad. och det var verkligen jag med. jag var typ sjukt nervös. och tänk då hur marika måste ha känt. jag och olivia fick nämligen följa med som stöd till marika. precis som hennes mamma och lilla lilla syster.
Det blev sjukans snyggt när det var färdigt. och det tog inte alls lång tid. sjukt snabbt gick det. bara galet. men tokigt intressant och spännande att kolla på. marika var väldigt duktig. hon skrek inte. tror inte så många brukar det men ändå. hehe. hon bara låg helt stilla. det enda hon sa i princip var att oj vad fort det gick. och hon förklarade känslan. hon tyckte det gjorde mycket mindre ont än vad hon trodde det skulle göra. det kändes som när man är hos tandläkare och de borrar utan bedövning sa hon. så nu vet ju ni som varit med om det i princip hur ont det gör. själv har jag aldrig borrat så jag vet inte.
här kommer ganska många bilder från händelsen. vet. kanske lite väl många. men det var en stor grej och det var värt att dokumentera.
.
tack och hej leverpastej.
.

HEART OF MINE.

.
bilder tagna av mästerfotografen elin hedström.
.
VAR hittar man ord för familjen. hur ska man kunna beskriva sin familj med ord. varför finns det inte tillräckligt med ord.
varför ska det vara så jobbigt att ha en familj. ha några som man bryr sig om. några som älskar en. några som man skulle ge upp allt för. varför ska det vara så jobbigt.
nu kanske du tänker. men vadå. allt det där låter ju positivt och najs. men det är just det som är grejen. man kommer alltid till en punkt då allt det här underbara slits i bitar. det behöver inte vara någon meganledning. behöver inte vara någons fel. men det slits i bitar. för att någon flyttar ut ur huset. någon är bara väldigt mycket borta på kvällarna. någons syskon kanske gifter sig. vad som helst som är en förändring kan förändra så mycket. och det är ju kanske inte så konstigt. det är ju en förändring. det är ju självklart att något kommer ändras då. något kommer inte bli desamma som innan.
varför ska det vara så svårt med saknaden. det finns så mycket men kan sakna. och man spiller så mycket kraft på att sakna. vad det än är så tar det ut på en så mycket.
jag sa för ett tag sen till jonas den här tråkiga vitsen "det enda som blir större ju mer man tar bort är en grop".
han skrattade inte som brukar göra är någon drar ett skämt. kanske för att det inte var så ruggigt kul. eller för att hans nästa replik skulle innehlla något klokt och mindre roligt. Han sa bara enkelt. "nä. saknaden blir också större ju mer man tar bort". det slog mig rakt i ansiktet. för det är så ruggigt sant.
ju mer man tar bort ju mer saknad känner man.
detta år ha innehållit saknad av olika slag. det innehåller saknad av olika slag och kommer innehålla saknad av olika slag.
varför ska det vara så jobbigt att ha en familj. ha några som man bryr sig om. några som älskar en. några som man skulle ge upp allt för. varför ska det vara så jobbigt. man brukar ju säga att ju mer man har ju mer har man att förlora. mer att bevara. mer att skydda och bry sig om.
jag älskar min familj mer än allt annat. men varför ska saknaden vara så stor. så svårt att hålla något kvar när det redan är borta. har väldigt svårt att ställa om mig på att något inte är likadant som det egentligen skulle varit. varför är det så svårt för. kan man bli för trygg?
min familj. heart of mine.
.
tack och hej leverpastej.
Norah Jones – Heart Of Mine

PUNKROCKER DEL 2.

.
tack och hej leverpastej.

I WISH I WAS A PUNKROCKER.

.
I WISH I WAS A PUNKROCKER. WITH FLOWERS IN MY HAIR. iblan bara önskar man att man var något man inte är. bara för en stund. känna hur det känns. veta hur jag skulle vara om jag varit annorlunda. skulle mitt liv vara annat än det jag har. i wish i was a punkrocker. sjunger sandy thorn. hon vill vraa något annat. leva på ett annat sätt än hon gör.
hon sjunger om att hon blev född försent. till en värld som inte bryr sig. är det sanning. har det gått så långt att vi imnte bryr oss längre. men vad är det egentligen hon menar att vi inte bryr oss om? i was born to late. to a world that doesn't care. ooh. i wish i was a punkrocker. with flowers in my hair. det som händer runt omkring oss?
men om man istället vänder på frågan. Vad är det egentligen som vi bryr oss om? vadär viktigt för just mig. vad proriterar jag. är det det hon syftar på? hon sjunger om att brev var det enda sättet att hålla kontakten. Har vi blvit för fasta vid det som idag kallas teknik. dator, tv, mobiler. är inte det ett väldigt vanligt samtalsämne bland folk. man pratar om hur mycket man använder sin mobil. hur beroende man är av sin dator. facebook. Idag är det nog inte många som skulle kunna leva utan sin mobil, sin dator. det går nästan inte att tänka sig ett liv utan de. den kontakten man har med den "förra" tiden. tiden innan mobiler och sånt. det är ju de äldre som levde då. de berättar om hur de gick till väga. skickade brev. och vi som ungdomar vi kan inte begripa oss på hur de överlevde.
lever vi för mobilen. är datorn vårat liv. jag skulle säga både ja och nej. för man kan säga att vi har våra liv på datorn i mobilen. det är nog det som man blir mest bedrövad över om datorn kraschar eller mobilen slutar funka. hur ka jag nu få kontakt med omvärlden. nej mina bilder. osv. är det verkligen så att vi har glömt bort hur det var innan. är det så. skulle det faktiskt kunna vara så att sandy thorn har rätt. bryr vi oss inte.
.
här är bilderna alla fall från när jag och olivia fotade ute i diset. tycker verkligen om bilderna.
.
tack och hej leverpastej.

.
.

SJUKLIGT.

.
SER så här äcklig och sjuk ut idag. jag är hemma. är helt död och har ingen ork alls. skönt att ha en vilodag for a change. it's been tooooo long.
har bara tagit det lugnt till nu. och ska nu snart ta mig något att äta och sedan blir det plugg. man kan ju inte strunta i allt helt och hållet. eller kan man det? hm..
.
tack och hej leverpastej.
.

BEN AND JERRY'S.

FÖRRA torsdagen den nionde september vecka trettiosex. då hände något som vi alla väntat på. HEHE. nämen som jag har väntat på. Jonas smakade ben'n'jerry's- glass. Half baked för att vara mer precis. han har aldrig smakat det förut. och jag har tjatat på om att han måste det för dte är verkligen en fruktansvärt god glass. Underbar. dyr, men underbart god.
Så innna vi sågs så körde jag til willys för att köpa glassen och träffade han sedan med den i handen.
Han hade nämligen bestämt sig för att aldrig smaka. verkligen bestämt sig. men jag tjatade och tjatade. och sedan i somras var han i paris med familjen. och då skulle de köpa ben'n'jerry's- glass på disneyland. han tog ingen glass då för han ville äta det för första gången med mig. och så böev det. dokumenterat och allt. hehe. lite väl hetsigt kan vissa tycka. men skojsigt.
.
tack och hej leverpastej.
.

NORRMJÖLEHELG.

.
HÄR kommer restbilderna av helgens göro. var i norrmjöle som sagt på församlingshelg och hade skojsigt.
bilderna får tala för sig själva.
.
förresten. ledsen för dålig uppdatering. men nu ha datorerna blivit framskjutna igen. så vi får de inte förän tidiggast vecka trettionio. jag vet. BLÄ. orkar inte. blir så arg av att tänka på det så jag ska försöka att inte bli så less och arg. det är ju ändå bara jag som mår dåligt av det. men det är så dåligt bara.
.
idag har det varit en riktigt tung och trött dag som det också kommer bli imorrn. har ju inga sovmorgnar som alla andra normala människor alls så det finns ingen tid att sova ut på förutom på helger och det händer verkligen inte denna helg. så jag är i princip död.
somnade på medierkunskapen idag när vi såg film. icke bra.
.
efter skola: plugg. Sofie, josef och lite jonas. för att sedan dra iväg på en ny generation-träff. mys. vi hade skj. lekte, fikade, bara var, myste tillsammans.
.
NU: trött som stryk. sovaaaa.
.
tack och hej leverpastej.
.


DÄR MED BASTA.

.
MIN KÄRA VÄN olivia är på besök och vi myser och pyser. har gripit tag i kameran och fotat ute i disvädret. skön känsla. exprimenterade lite med stilar. och slutade på detta vis som bilderna visar. med andra ord helt motsatsen till hennes vanliga stil. men det var kul att kolla hur det passade sig. vilket det verkligen gjorde. men olivia påpekade många gånger hur hon verkligen tyckte det var snyggt men skulle aldrig kunna ha på sig det för sin egen del. söt.
vi fotade alla fall och detta är då två vackra bilder som togs för bara några timmar sen. och ni får se fler sen.
.
nu ha vi suttit och pluggat ett tag alla fall. vid varisin dator. hon med sin nya och jag med pappas. hon har ju fått sin dator. jag fick ju aldrig min i fredags. försenade såklart. så det blir imorrn eller något.
nu: basta. oc därmed basta. haha.
.
tack och hej leverpastej.

BACK IN TIME.

NU är jag tillbaka hemma i huset och sitter för stunden och väntar på olivia som ska komma hit och mysa med mig. vi kommer mysa med plugg (om man nu kan det?) och bakat fika framför en varm brasa. sedan bastu och annat myspys. härlig kväll innan skola. längsen hon var här nu på riktigt. inte ok. men nu kör vi.
.
har då i helgen varit i norrmjöle på en underbar församlngshelg med gott folk. hur mys som helst. jag och sofie och andra folk hade skoj skoj skoj.
kan berätta mer sen.
här får ni lite försmak på bilder jag tagit i helgen. kommer fler sen.
.
tack och hej leverpastej.
.
DE TOMMA STEGEN. DEL 2.
.
FLER
bilder från gårdagens fotosession med denna bruden.
hade väldigt skoj. det sysn kanske inte på bilderna men det var galet svårt att hålla balansen på de där gamla mjuka däcken som var fyllda med regnvatten. svårt att gå på vill jag lova. och detta ställe befinner sig precis vid rusta. så det var inte direkt i skogen där ingen kunde se. nädå. flera undrande blickar kollade snett på oss. kan tänka mig att det inte riktigt såg helt normalt ut. att två tjejer klättrade omkring på en stor hög med däck. men men. vad gör man inte för a great time och bra bilder. liksom.
.
idag är det fredag oc sista dagen på veckan. heöt sjukt vad snabbt det går. redan helg. i helgen ska jag alla fall på församlingshelg i norrmjöle. det blir najs. så kommer nog inte bli någe bloggande i helgen. men när jag kommer hem blir det bildbomb bara för att förbereda er. hehe.
nu: skola.
.
förresten. ser ni på idol? sjukt kul varje år att se alla mindre bra. lite taskigt att skratta kanske. men men.
fast dock så tycke jag att det var nästan bara bra i år. vilket är lite tråkigt aå här från början. haha.
.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Dom tomma stegen
.DE TOMMA STEGEN. DEL 1.
.
BILDER från fotningen idag med emma. del 1.
.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Dom tomma stegen

MIN ÄLSKLING HAR ETT HJÄRTA AV SNÖ.


.
BILDERNA kommer här tagna på my dear best friend SOFIE i vintras. vi hade några dagar som var "våra dagar" kallade vi det. då vi bara var cornelia och sofie. gjorde sofie-och-cornelia-göra. haha. alltid lika skoj. bara älskar att spendera tid med denna flicka. finns inget att bli less på.
bilderna får tala för sig själva. men ni ser ju att jag har ju en väldigt vacker vän.
.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Min Älskling Har Ett Hjärta Av Snö
.
BLUNDA OCH SE.
.
HÄR
får ni se en liten sneakpeak av dagens påhitt av cornelia och emma. vi åkte direkt efter svenska-screeningen till ersboda för att fota på däck. och då för att prata om det jag vet om båtar, så var det inte en båts däck vi befann oss på. utan bokstvaligen en hög med däck. sjukt weird ställe att fota på men galet snyggt. grymt underbart syn för ögat. blev väldigt bra. ska fixa och trixa med bilderna i programmet 'bridge'. så de blir steget snyggare. sen efter det får ni se de vackra bilder.
och sen nu så håller emma på att bygga en fotostudio i ett rum hemma hos henne. så där kommer vi nog hänga mycket framöver. sjukt skoj blir det.
.
förutom bildnyhet så kan jag ju informera er om att exakta tjugofem minuter över två imorrn så kommer jag att ha armarna tätt intill en ny och alldeles för efterlängtad HP-dator. YEAH. det blir najs!!! tagga. tagga att använda webbcam på lektion haha.
.
tack och hej leverpastej.
.SOM EN DANS PÅ ROSOR.

.
IDAG har varit en trött dag. men ändå helt okej. hade diverse lektioner och under matten hade jag turen att få gå en kvart tidigare för att bli fotad av marika till en uppgift. Det är alltid lika kul att bli fotad av marika, för hon har alltid så roliga idéer. denna gången fick jag äran att bära en stor turban i lila och grönt på huvudet och ett paljettlinne. härligt.
hade yoga för andra gången idag. kan inte riktigt säga vad jag tycker om det. för det är som inte så kul. men ändå intressant och skumt. det är som inte jättejobbigt för kroppen utan mer psykiskt. man mår typ dåligt. inte ok. och jag älskar verkligen att vi ska ha det i typ två veckor till.. blä.
.
Dansade modernt idag med sofie min kära vän och det var så otroligt kul!!!! Har taggat  det länge nu och taggar det bara mer nu. tycker verkligen om det!!
har nyss pratat med jonas. härligt. och imorrn så ärdet redan torsdag. hinner inte emd. vart tar dagarna vägen går så sjukans fort. ska imorrn till tandläkarn för att fixa min tandplast. och inna kommer jag och emma nog att åka till ett ställe på ersboda och fota. det blir najs.
.
nu: sängen.
.
tack och hej leverpastej.

LOOK OUT.
.
SÅG ut så här idag. köpte linnet igår på HM. har velat ha det jättelänge och nu tillslut så. sen så köpte jag också lite nya rmband bara för att fylla mitt lilla lager. nu när julia åkt iväg med alla.
sen igår kväll så sydde jag upp mina jeans så nu är de så tajta som jag vill ha de. och i rätt höjd. härligt.
.
tack och hej leverpastej.
.

.

REMIND ME LATER.

.
IDAG har jag träffat olivia äntligen. vi satt nere vid kajen. like always. och myste med middag. min mat bestod av banan, créme fraiche, baguette, honung och flingor. gott.
vi pratade på för fullt och som alltid så räcker aldrig tiden till. tur att det finns fler dagar.
det är så jobbigt för man märker hur mycket man behöver människor i sitt liv när de inte alltid är där som de brukar. jag och olivia gick i samma klass och träffades ju därför varje dag. så det är så annorlunda nu när vi går på helt olika skolor. det kan ibland kännas liksom att när man träffas att vi bara är gamla klasskamrater som ses. att man i princip lever ett nytt liv nu. så kan det kännas. men så är det verkligen inte. man måste påminna sig själv om det. allt är som vanligt. det är bara annat och tänka på nu. en massa annorlunda att fylla hvuvudet med. det kommer ta ett tag att änja sig. men när det nya väl blivit en vana så kommer resten falla på plats också. jag bara vet det.
.
tack och hej leverpastej.
.REDIGERAT OCH FIXAT.

.
HÄR kommer en bild på sofie från när jag fotade henne i vintras. det är bara en av de många guldkornene men resten får ni se sen.
nu. skola. och orientering. blä
.
tack och hej leverpastej.

HELLEDAY.

.
BJUDER på två till bilder tagna av marika. för jag har inga bilder att lägga in idag. och har ingen ork till at leta upp någon heller. man kanske egebtligen inte ska berätta spnt poå sin bloggg. men så är det.
idag var verkligen en icke-skola-dag. jag ville verkligen inte gå upp när klockan ringde. det var så jobbigt. ibland kommer såna morgonar. ochde är så ruggigt dryga.
och bättre blev det inte av att vi hade matte direkt på morgonen.  men jag och emma (som också var väldigt trött) tog oss igenom det. haha.
sen jhade vi en massa lektioner och bland annat engleska-screening. ett test på hur mkt engelska man kan. har ingen aning om hur det gick. ska inte tro något utan får se sen.
resten av tiden efter lång skoladag spenderades med jonas och sedan inne på umeå dansskolas golv. det var najs. men de är så jobbigt att jag går med nybörjare. jag har jju gått en termin redan och nu går jag i en grupp med nybörjare och folk som gått en ternin redan soom jag. och det verkar bara vara noobs så. det suger. för då kör hon igenom typ bara grunder och jag kan verkligen allt redan. det kan låta lite för självsäkert. men jag kan verkligen grunderna. aja. det är bara och bita ihop. eller somna haha. nämen det blir nog bra.
.
tack och hej leverpastej.

HON BARA ÄR SÅ.
.
DESSA
kläder bar jag idag. Min svarta kavaj som jag precis har förälskat och fäst mig vid. ett par manchesterleggings, en vit tröja från weekday och mina underbara boots. jag brukar inte skriva vad jag har på mig så ofta. men har inte så mycket annat att skriva nu. så.
NU är det dags att närma sig sängen. för jag är trött och imorrn börjar jag runt nio tror jag. blä. men sånt är livet.
.
tack och hej leverpastej.
.

BERÄTTA HUR DU GÖR.

LITE fler bilder från när jag fotade emma. här rullar hon ner för en lite kulle. haha. som när man var liten. det är sjukt kul. fast snurrig blir man allt. tur för emma att det inte var en så stor backe.
.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Berätta hur du gör
.

DET UTLOVADE.

HÄR kommer de utlovade bilderna från min och marikas fotosession precis i slutet av sommarlovet. edsen att den blev lite försenad. men här är den alla fall. 
dessa bilder är alltså inte tagna av mig. och även fast jag har originalbilderna också så tar jag marikas redigerade bilder. för hon har gjorrt det väldigt bra och det behövs inte göras om. så. foto och redigering är av marika.
.
tack och hej leverpastej.
.


MINNS GÅRDAGEN.

.
JAG minns gårdagen precis så underbart härlig som den var.
det är alltid lika roligt att spendera ntid med jonas vad vi än hittar på. men vi hittar oftast på väldigt roliga saker. som igår så bestämde vi oss för att forsränna i deras Å. med deras gummibåt. haha vilket påhitt. men det vra väldigt kul även om vi tillsammans blev lite väl tunga och att det var lite för lite vatten i ån. så vi fastnade vid stenar mest5 hela tiden. men trots detta så var det sjukt kul. vi tog oss fram tillslut och blöta var vi om nåonting. jonas var lite mer blöt över hela kroppen för han gick den sista biten i vattnet för det blev för tungt med båda så då insisterade han att han skulle gå. aja. men jag blev galet blöt om rumpan. för det skvätte över så mkt.
en sjukt kul grej bara.
resten av dagen spenderade vi lite ute för att torka och anväda de sista soltimmarna.
och sist blev det den galma teckande alice i underlandet filmen. disney is the BEST. men dock så är faktiskt inte just alice i underlandet den bästa men jona shade inte sätt den och det är ett måste att ha sett den alla fall.
underbar dag.
.
tack och hej leverpastej.
.STEPPING STONE DEL 2.


.
HÄR kommer del två av fotosessionen med emma.
på dessa bilder befinner  vi oss också på midgård fast på asfalten och en annan stentrappa. sten är otroligt snyggt. awsome bakgrund.
sen så använde vi oss av en vanlig vit stenvägg också för att kasta upp rönnbären som blommar för fullt nu. om man nu kan säga blomma om bär.
.
bilderna får tala för sig själva.
men jag kan ju berätta att vi har upptäckt ett nytt ställe att fota på. så vi får se när det blir av men inom snar framtid alla fall. så ni får upptäcka de bilderna senare också.
nu ska jag hjälpa mamnma och städa. sen efter det blir det bilder från dagens kläder och gårdagens påhitt.
.
tack och hej leverpastej.
.
NU.

NU städa och sedan Jonas. regnkläder kommer följa med mig till honom. berättar och visar senare vad vi gjorde. hade gott.
.
tack och hej leverpastej.
.


UNITE.

.
VAR på unite igår kväll. sjukt najs. mycket nytt folk. bra möte som handlade om att vara äkta. hur bra som helst.
sen marängswish. och flum med marika. hahah. najs. fläta skägget. OJA. härlig kväll.
.
tack och hej leverpastej.
.

STEPPING STONE DEL 1.

.
HÄR kommer lite fler bilder med emma. vi gick omkring till lite olika snygga bakrunder som blev en snygg kontrast. och däribland en av midgårds många tegelvägar. tegelrött.
sen hittade vi en snygg stentrappa som blev använd. vi fotade bara vid saker som fanns inom kategorien "rocks".
.
tack och hej leverpastej.
.
WALKING ON SUNSHINE.

.
IGÅR efter skolan men innan det var dags att bege sig till kyrkan. så träffade jag dessa fina människor. först Min jonas. han var så gullig. hade tagit med middag som vi kunde äta. söt.
sen senare kom sofie och josef. de åt, vi pratade, vi skrattade. heheh diskuterade. hade korta stubiner. en underbar efter middag som sedan skulle fortsätta till en underbar kväll.
.
sen när jag och sofie gick över tegsbron så var det en underbart vacker solnedgång. så sjukt fint. sånt kan jag bli så ställd av.verkligen vackert.
.
tack och hej leverpastej.
.

FÖRSMAK.

.
VAR ute igår med Emma och fotade på midgårds gator. vi hade ett långt hål så vi hade gott om tid. det blev många snygga bilder. håller på och redigera nu så ni får se alla bra sen. men nu får ni endast ett smakprov. lite försmak. innan eftersmak.
.
tack och hej leverpastej.


INGEN SOLDAT.

.
JAG ÄR INGEN SOLDAT. även om jag är sjuk och min förkylning tar kål på mig så lyckas jag inte stå still. jag fungerar inte då.
När man är i skolan och sjuk så är ju tanken att man ska ta det lugnt. men jag gör oftast inte det ändå. speciellt inte om man ska göra något fysiskt. då tycker jag inte om att sitta på sidan. jag är väldigt tävlingsinriktad av mig och är både dålig förlorare och dålig vinnare. jag försöker bättra mig på den fronten. man jag tycker verkligen inte om att förlora. och älskar att vinna pch skruter gärna om det. hehe. kan låta väldigt ego för vissa. men jag tror många är så innerst inne. det är bara det att jag väljer att erkänna det. för det är så jag är. dock kanske inte så stolt över det. men detb är en anna femma.
men hur som helst. är jag ju sjuk och idag hade vi teater på estetisk verksamhet och å lekte vi en lek då man springer ganska mycket. man är i lag och ska tävla såklart. jag hade bestämt mig för att inte springa utan typ stå och vakta det som motståndarlagert skulle ta. så att jag skulle slippa springa. Men jag kan inte hålla mig ifrån sånt. jag måste vara med. kan inte stå still. jag fungerar inte då. så hela tiden kom jg på mig själv springandes igen och igen. Vi vann kan ju bara berätta. hehhe. skoj var det.
dock så blev min förkylning inte direkt bättre. så sedan när det var dags för något som kallas midgårdsjoggen. Man joggar eller promenarar fem kilometer. hela skolan gör det. det är obligatoriskt. men jag var sjuk och ficxk lov att säga till min lärare att jag iknte kunde vara med. för då skulle det bli ännu värre. så jag åkte hem vid typ kvart över ett med bussen.
det var skönt men faktiskt ändå tråkigt på något sätt. för det var ändå fint väder och det kändes ändå lite jobbigt att behöva missa den här traditionen min skola har. men jag har ju två år till. så det är lugnt. (vad lite det låter när man säger att det är två år. hjälp.)
.
NÄR jag kom hem så gick jag direkt och la mig i en soffa och sov i hela två timmar. sjukt skönt och precis vad jag behövde. nu mår jag mycket bättre faktiskt och har nog tänkt att vara med på dansen på skolan imorrn.
.
så här såg jag ut idag. väldigtmysig kände jag mig. typ de skönaste byxorna. väldigt slappt. och på topp en skön halsduk som värmde. najs.
.
tack och hej leverpastej.
Lars Winnerbäck – Ingen soldat
.


AIN'T NO MOUNTAIN HIGH ENOUGH.

ÄR det inte helt lovely när något ordnar sig. något man haft ångest över och inte vetat hur man ska lösa det. något som har fyllt ens hjärna helt och hindrat en från att tänka på något annat än just det.
Något man hoppats på ska lösa sig på ett sätt. och så löser det sig sen på ett annat sätt. ett sätt man aldrig skulle ha kunnat tänka på själv. är det inte underbart när något ordnar sig.
Det har just hänt för mig. ja har varit lite orolig över vissa saker och haft lite ångest ett tag nu. men idag så klarnade allt. det är nästan som när ett stökigt rum städas och blir till sitt vanliga jag. och man ser helt plötsligt annat än endast det som stökade ner rummet. skönt verkligen.
livet är ändå som ett rum. man har som en säng som man kan lata sig på och inte riktigt bry sig om något för att man kanske är less eller något liknande. en garderob och byråer som man lagt ner saker i som för stunden inte behövs eller plua ner sådant som man inte vill ska synas. men vi vet att det alltid finns där egentligen för det hör ju till ens rum. och är bara gömt. för vissst har vi alla någon gång snabbstädat vårt rum genom att proppa in allt i garderoben eller någon låda. det är en ganska enkel lösning fakiskt. för stunden. men när allting kommer omkring så måste man ändå ta tag i det till slut.
sen så har man en massa plats på golvet där man lägger saker som man inte orkar ta i tu med. utan man släpper det bara där. jag brukar ofta göra så med saker som jag ändå vet att jag använder ofta. så varför lägga undan det om ändå ska anv
nda det snart igen. man är ju lite konstig måste man ju änddå medge. Men det är tillåtet. för stunden alla fall. sen måste man ju ändå ta tag i det. när allting kommer omkring.
Min poäng är att ingenting är omöjligt så länge man har tro. tro på att det som verlkar omöjligt kan fixa sig. hopp om att något som verkar omöjligt kan fixa sig. det kanske inte blir enkelt men att tro hjälper. tro först och se sen.
.
mitt omöjliga fixade sig. jag trodde och såg sen. and look what i got. ain't no mountain high enough.
.
tack och hej leverpastej.
Tammi Terrell – Ain't No Mountain High Enough
.
BAD LIFE DAY.

.
HAR ingen egen bild att lägga in så jag snodde en bild från min vän marika som tog detta foto idag ute i "höstvärmen".
Sen så vill ni inte se hur jag ser ut nu. helt förstörd och äcklig. blodsprängda ögon och svullen näsa.
Har nämligen inte haft den bästa dagen.
ni vet den känslan när man är sjuk och tung i huvudet. inte har någon motivation utan bara vill ligga ner i en skön säng helst hela dagen. när manär hungrig fast mätt. ont i kroppen men kämpar för att hållla sig på benen. stressad och pressad. trevlig fast less. ensam även fast man är bland folk. glad men bräcklig. snorig och hostig. få ont i huvudet av den efterlängtade solen. ångest över att saker inte blir som man trodde. att vara säker men bli motbevisad. man går utan att komma någon vart. gråter utan att det kommer tårar. känna saknad. inget hopp. känna hopp igen. vara nere. bli stark. panik för ingenting. och bara vara en knuff från att bryta ihop.
Att inte vilja träffa någon men vilja ha någon vid sin sida.
Det finns så otroligt många beskrivanden av känslan som funnits i mig idag. det har varit inte bara en bad hair daay, utan en bad LIFE day. SVAG är vad jag varit. inget att stödja mig mot har det känts som. även om det funnits stöd.
Jag är ju väldigt förkyld och ha precis kommit in i the månad. Så då brukar ju allting bli tusen gånger värre. men att allt dåligt hände på samma dag och samtidigt. det var inte det skönaste.
låter väldigt deprimerande att skriva såna här inlägg. men varför låtsas när man kan leva real. alla har dåliga dagar. även jag. även de som kan verka vara de lyckligaste på jorden. allt är inte alltid som det verkar. oj. vad poetiskt det lätt. men det är sant. man brukar ju säga att de som verkar väldigt starka det är de som oftast är svaga egentligen. jag tror det ligger något i det. för oftast så visar man inte hur det står till. man har en typ av image som man inte vill destroy.
Så har min dag varit idag alla fall. ids inte gå igenom allt dåligt men allt tillsammans blev en dålig kombination.
en sådan dag hade jag idag. ville bara dela med mig av det. tur att jag har en så underbar kille som jag kunde få en perfekt passande kram av idag och en fantastisk mamma att komma hem till.
.
har ätit tacos med en del av familia. och nu soffpotatis framför fångarna på fortet med lillebrodern.
.
tack och hej leverpastej.

RSS 2.0