HEART OF MINE.

.
bilder tagna av mästerfotografen elin hedström.
.
VAR hittar man ord för familjen. hur ska man kunna beskriva sin familj med ord. varför finns det inte tillräckligt med ord.
varför ska det vara så jobbigt att ha en familj. ha några som man bryr sig om. några som älskar en. några som man skulle ge upp allt för. varför ska det vara så jobbigt.
nu kanske du tänker. men vadå. allt det där låter ju positivt och najs. men det är just det som är grejen. man kommer alltid till en punkt då allt det här underbara slits i bitar. det behöver inte vara någon meganledning. behöver inte vara någons fel. men det slits i bitar. för att någon flyttar ut ur huset. någon är bara väldigt mycket borta på kvällarna. någons syskon kanske gifter sig. vad som helst som är en förändring kan förändra så mycket. och det är ju kanske inte så konstigt. det är ju en förändring. det är ju självklart att något kommer ändras då. något kommer inte bli desamma som innan.
varför ska det vara så svårt med saknaden. det finns så mycket men kan sakna. och man spiller så mycket kraft på att sakna. vad det än är så tar det ut på en så mycket.
jag sa för ett tag sen till jonas den här tråkiga vitsen "det enda som blir större ju mer man tar bort är en grop".
han skrattade inte som brukar göra är någon drar ett skämt. kanske för att det inte var så ruggigt kul. eller för att hans nästa replik skulle innehlla något klokt och mindre roligt. Han sa bara enkelt. "nä. saknaden blir också större ju mer man tar bort". det slog mig rakt i ansiktet. för det är så ruggigt sant.
ju mer man tar bort ju mer saknad känner man.
detta år ha innehållit saknad av olika slag. det innehåller saknad av olika slag och kommer innehålla saknad av olika slag.
varför ska det vara så jobbigt att ha en familj. ha några som man bryr sig om. några som älskar en. några som man skulle ge upp allt för. varför ska det vara så jobbigt. man brukar ju säga att ju mer man har ju mer har man att förlora. mer att bevara. mer att skydda och bry sig om.
jag älskar min familj mer än allt annat. men varför ska saknaden vara så stor. så svårt att hålla något kvar när det redan är borta. har väldigt svårt att ställa om mig på att något inte är likadant som det egentligen skulle varit. varför är det så svårt för. kan man bli för trygg?
min familj. heart of mine.
.
tack och hej leverpastej.
Norah Jones – Heart Of Mine

Kommentarer
Postat av: systern

inte sneeelt cornelia att slänga det där i mitt ansikte en dag som denna, är SJUKT sensitivt idag, har varit arg hela dagen men nu är jag bara känslig, så nu gråter jag. tack



btw.



ÄLSKAR DIG och håller med om allt du sa, det var typ det finaste någonsin

2010-09-15 @ 00:00:26
Postat av: Olivia

underbart fina ni ääär!! :)

2010-09-15 @ 10:28:34
URL: http://ettsyfte.blogg.se/
Postat av: Olivia

Så sant cornelia. jag håller verkligen med. varför?! :*

2010-09-15 @ 19:16:09
URL: http://ettsyfte.blogg.se/
Postat av: sofie

SÅ sjukt fina bilder och personer!!! :O :D

2010-09-15 @ 20:55:54
URL: http://sofiekollberg.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Corneliagumman! Så starka, fina och sårbara ord! All kärlek till dig! Kom ihåg att vi finns här för DIG...

2010-09-15 @ 21:18:19
Postat av: Mamsen

Corneliagumman! Så starka, fina och sårbara ord! All kärlek till dig! Kom ihåg att vi finns här för DIG...

2010-09-15 @ 21:19:04
Postat av: Pappsen

Men lilla gumman! Du skriver så fint och känsligt! Älskar dig och hela familjen!!

2010-09-15 @ 21:23:00
Postat av: zeibrant

Cornelia. Är saknaden efter syrran så stor?!

Det är lite av livets skola. Det är kanske första men med all sannolikhet inte sista gången det kommer att kännas tomt. Det gäller att ta´det på rätt sätt, kommer att stärka/hjälpa dig inför framtidens "t(h)örnar". Du verkar klara detta galant, du har en fin känsla inombords som du lyckas pränta ner i skrift och det hjälper!

Fantastiskt fina kort på familjen!!!

2010-09-16 @ 00:12:45
Postat av: amy.

oj så fina bilder på er!!

2010-09-16 @ 17:58:27
URL: http://amy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0