JUSTICE.

HÄR kommer ett meddelande till alla som inte fått datorer på midgård.
.
hej. vi är representanter från arenakultur som varit på möte idag med faroki angående datorerna. faroki kunde inte ge några konkreta svar på våra frågor, därför ska vi ha ett till möte med högsta chefen imorgon eller i början på nästa vecka , för att få veta vad som händer med de utlovade nya datorerna. innan vi har fått svar på vad som kommer hända, så råder vi er att INTE hämta ut de datorer som delas ut imorgon. allt för att vi skall kunna driva den här frågan vidare.
TACK/ representanterna i arena kultur. 
vidarebefodra gärna dettta till alla berörda.
.
för er som inte alls vet vad detta handlar om så kan jag ju berätta att hundrasextio elever på midgård. (obsevera endast midgård i hela umeå) ha inte fått sina datorer än. Musik 1, arena natur 1, och alla tre arena kulturklasser. alltså är jag en av dessa.
vi har väntat på dessa förbannade datorer i en hel himla månad nu.
Redan första veckan sa de till och med en dag och tid då vi skulle få de. alla var förväntansfulla. och längtade. tillslut kom dagen och vi fick veta att vi inte skulle få de då. det blev framflyttat någon dag och när den dagen kom hända samma sak. inga datorer där inte.
mer och mer hopp och glädje började sakta men säkert försvinna hos eleverna. Men vi fick då veta att veckan efter skulle vi få de för de hade inte hunnit installera alla program på alla datorer än och det var tydligen orättvist att dela ut datorer till bara en arenakulturklass i taget. så då fick vi vänta igen. men vi höll hoppet uppe ändå.
efter en vecka blir vi svikna igen och får veta att arenaklasserna aldrig varit prioriterade från första början som skolan sagt. vilket är väldigt konstigt eftersom vi har mest teoretiska ämnen på hela skolan. man kan ju förstå att media, musikproduktion och film fick före. men sedan gick det över gränsen när teater och dans fick sina.
vi stod där med hakan ner till tårna och ögonbrynen nuddade näsan. helt sjukt.
.
alla blev bara mer och mer upprörda av denna dåliga och lögnaktiga information. klagade gjorde om någonting.
sen fick vi förklarat av våra mentorer att vi inte vari prioriterade och att datorerna skulle komma den tjugoandra september. och vi skulle tidigast få de vecka trettiosex.
det fanns alltså inget annat att göra än att klaga, vänta och sucka. så vi väntade.
veckan kom och i tisdags fick vi veta av självaste datateknikerna att vi skulle få de dagen efter. alltså onsdag.
man trodde inte att man hade någe hopp kvar men man upptäckte snabbt hur alla blev glada igen och förvånade över hur veckorna gått snabbt. alla taggade.
.
det blev onsdag och gissa vad som händer.
jag vet. de sa att våra datoreR INTE finns. att de aldrig blivit PRODUCERADE. helt stört.
det gick en massa rykten om att vi inte skulle få några datorer förän efter jul och en massa annat. alla blev så ruggigt förbannade. i stort sätt alla gick och pratade med rektorn och teknikerna den dagen.
av rektorn fick vi veta att vi kommer få datorer innan jul, så det var bara ett rykte om motsatsen. men inte resten. vi skulle inte få nya datorer. vi skulle få ett år gamla datorer som blev inbeställda förra året. dock så sa hon att de var oanvända. mend et fick vi senare veta att det var fel också. de var begagnade. östra gymnasiets treor från förra året hade haft dei ett år, så de var alltså inte bara gamla utan och smutsiga och använda. det kunde ju seriöst inte bli värre nu.
jo det kunde det för vi fick veta att vi inte skulle få nya datorer ens efter ett tag. ni ska bara veta vad alla var ursinniga då. sen fick vi till slut också veta som grädde på moset, att så här var det tänlkt redan från början. att ungefär tvåhundra elevr skulle få begagnade datorer. så det var alltså redan bestämt.och allt detta för att kommunen vägrade betala pågrund av deras lilla sparbössa. hur tänker de seriöst.
alla hundrasextio elever var arga, lednsa, kränkta, besvikna och särbehandlade. ingen rättvisa där inte.
lärare och rektor blev mer och mer arga och upprörda. det fanns i stortsät ingen glädje kvar. jag mådde så ruggigt dåligt liksom alla andra också.
.
folkmringde sina föräldrar som blev arga. alla var arga. alla pratade om det. och grejen var den att det var inte alls midgårds fel, förutom att de gett ut fel information. men annars var det endast kommunen.
.
alla elevr blev så upprörda så vi var bara tvugna att göra något. så en klass ringde tv4 som kom dit och filmade och intervjuade. som förövrigt visas nu ikväll.
vi ringde vk. och de intervjuar idag. vi var alla beredda att gå långt med det här. 100 procent skulle vi satsa. de skulle inte få. komma undan med detta. de hade så sjukt många emot sig också.
vi mailade den ansvarige för det hela. Faroki. "tuttifrutti".
och han kom till skolan idag. vi togut ca tre representanter från varje drabbad klass och hade ett möte med honom. vid ett idag.
.
vi var väldigt bra. dock var inte han liksbra, för han kunde inte svara konkret på några av våra frågor. han bara fortsatte att säga att han  inte kunde lova eller svara på det.
vi satt länge och diskuterade. men eftersom vi knappt kom någon vart för han intenkunde svara så blir det ett möte imorgon också förhoppningsvis om den högsta chefen kan komma. då blir det andra bullar.
.
det är i alla fall datorhistorien.
åh jag blir så arg av att bara tänka på det.
.
och folk blir typ förvånade av att vi går så långt med det här och över att vi har så bra argument. men det är väl självklart att vi gör något åt saken. man kan ju inte bara sitta och klaga. det blir det ju inget av. folk tror typ att unga inte kan ta tag i något själv. vilket är ruggigt fel.
.
som på affärer när man vill lämna tillbaka något så vägrara de låta en göra det när man själva kommer. man måste verkligen bli arg och klaga för att få sin vilja igenom. går inte det så tar man dit sina föräldara och då går det minsann. det är ruggigt dålig stil.
så ska det inte behöva vara. detta handlar om rättvisa. och det är väl ändå vad sverige hela tiden snackar om. speciellt nu när det precis varit val. alla ska ha samma tillgångar. börja på samma nivå, samma rättigheter. det ska vara rättvist. JUSTICE. och det är det vi kämpar för. varför ska vi hundrasextio elever bli leftovers. och inte ha samma rättigheteer som resten av samma ålder. speciellt när vi har blivit lovade.
vissa kanske tycker att vi har gjort alladeles för stor grej av det här. men jag säger bara släng dig i väggen. detta är en stor grej. det hadlar om att bli rätt behandlad. särbehandlade är vi nu för stunden.
.
tack och hej leverpastej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0